Kolovesi Seal Trail® kanoroute

Een 3 of 7 daagse kanotocht in het Nationale Park Kolovesi

Het Kolovesi Nationaal Park is ongetwijfeld een van de mooiste en best beschermde regio in Finland. Adembenemende vergezichten, oeroude bossen en rotstekeningen uit een ververleden maken het Kolovesi meer tot een ware schat in het Oostelijk Merengebied. Dit onvoorstelbare ecosysteem huisvest een van de zeldzaamste dieren van de wereld, de Saimaa zeehond.

... Lees verder:
Kolovesi Seal Trail® kanoroute

Kanoparadijs Nederland weer leverbaar!

kanoparadijs nederland nieuwe uitgave De herdruk van Kanoparadijs Nederland is weer leverbaar!
Compleet herziene (en goedkopere) druk met vernieuwde cartografie: á € 24,95.

Liefhebbers van kanovaren zijn vast en zeker in het bezit van het prachtige, in 2006 door Jolanda Linschoten uitgebrachte boek Kanoparadijs Nederland. Perfect uitgevoerd in harde omslag, vol met fantastisch foto's, tips en allerlei zaken die het ontdekken van kanovaren in Nederland zeker de moeite waard maken.
Echt een boek voor de liefhebber.

Voorzien van veel informatie, maar ook beschrijvingen van vele kanoroutes verspreid over heel Nederland.

... Lees verder:
Kanoparadijs Nederland weer leverbaar!

Brandingkajakken in een nieuw boek!

branding kajakkenBrandingkajakken in de Lage Landen en de rest van wereld

Wie dacht dat kajakvaren maar een saaie bedoeling is, heeft het flink mis! In Nederland hebben we namelijk een kustlijn van meer dan 400 kilometer, en Belgie plakt daar nog eens 67 kilometer aan vast. In de branding kun je namelijk prima met je kajak varen. Het is eigenlijk het wildwater van de Lage Landen. Brandingkajakken is een spectaculaire sport, waarbij golven met een klein bootje worden bereden. Vergelijkbaar met golfsurfen, maar veel gemakkelijker te leren en bijna bij elk weertype kun je het doen. Of er nu mooie, grote, of juist kleine golven staan.

... Lees verder:
Brandingkajakken in een nieuw boek!

Geen golf te hoog - Toon Hoefsloot

Toon Hoefsloot is een fervent watersporter. Naast zeilen in open (wedstrijd-)boten en kajuitjachtjes is Toon in 1986 gaan kanovaren. Hij werd er "buitenmens" van. Eenvoud, vrijheid en natuurbeleving fascineren hem. Al peddelend ervaart Toon de elementen intens en voelt daardoor sterke verbondenheid met de natuur. Zijn "pen" is bondig en beeldend.
Geen golf te hoog getuigt daar volop van.

... Lees verder:
Geen golf te hoog - Toon Hoefsloot

<< Eerste < Vorige [5 / 5] Volgende > Laatste >>