Nieuwe kanoroute Oeverlanden geopend

Vanuit de jachthaven Strijensas kun je sinds vandaag, 22 april, met de kano het natuurgebied de Oeverlanden ontdekken! Dankzij een doorsteek bij de vuurtoren is het nu mogelijk om vanuit de jachthaven direct het natuurgebied in te kanoën. De nieuwe kanoroute Oeverlanden zorgt voor pakweg 15 kilometer peddelplezier. Beleef de natuur vanaf het water. Ga opzoek naar de bever en ijsvogel!

... Lees verder:
Nieuwe kanoroute Oeverlanden geopend

Opening kanosteiger TOP Oudegein

Vanmorgen (7 april) is door de Gemeente Nieuwegein en Programmabureau Utrecht-West feestelijk het nieuwe TOP (Toeristisch Overstappunt) bij Jack’s Grillhouse, Parkhout 2 te Nieuwegein geopend. Aanwezige leden van de plaatselijke Kanovereniging De IJsselstreek (KVIJ) hebben met veel plezier de nieuwe kanosteiger in gebruik genomen. Weer een mooi vaargebied om te verkennen vanuit het Stadspark Oudegein!

... Lees verder:
Opening kanosteiger TOP Oudegein

Donau Experience 2017

Donau Experience 2017 Vanaf april 2017 vaart de 63-jarige Willem den Hartog in zijn open kano, een Gatz Yoho, de gehele Donau af. Zijn sportieve kanotocht, vanaf Donaueschingen, in het Zwarte Woud (D) tot aan de monding in de Zwarte Zee (RO), bedraagt pakweg 3.000 kilometer! Niet zomaar een tocht.
De kanotocht staat in het teken van De Maag Lever Darm Stichting, waarvoor Willem via donaties per gevaren kilometer een mooi bedrag hoopt binnen te slepen. Voor deze aktie heeft Willem een speciale pagina in het leven geroepen waar je zijn aktie kunt ondersteunen.

... Lees verder:
Donau Experience 2017

Lootjes, surprises en verlanglijstjes?

December, traditioneel dé tijd om elkaar eens te verwennen met een aardigheidje. Zet je (uitgeluchte!) neopreentje naast schoorsteen of onder de kerstbooom en laat je verrassen! Lekker leesvoer voor de wintermaanden of nieuwe vaar-ideetjes als voorbereiding op je toertocht(en) in het nieuwe jaar. Moeite met je verlanglijstje? Missschien zit hier een leuke suggestie voor je bij:

... Lees verder:
Lootjes, surprises en verlanglijstjes?

Origami kano in de Amsterdamse grachten

Na Gent, Berlijn, Copenhagen, Oslo en Londen komen de bedenkers van de ONAK kano binnenkort naar Amsterdam om hun nieuw ontwikkelde origami kano in korte tijd uit vouwen tot een heuse kano en de grachten te verkennen. Volgens de makers is hun origami kano hèt ideale vaarmiddel voor urban kanotoertjes. Bovendien prima geschikt voor vaarders die aan huis geen opslagruimte hebben voor een echte kano. Vóór het uitvouwen heeft de ONAK slechts het formaat van een doos van 120 cm bij 40 cm bij 25 cm. Is makkelijk mee te nemen en op te slaan.

... Lees verder:
Origami kano in de Amsterdamse grachten