Home · Nieuws · Origami kano in de Amsterdamse grachten

Origami kano in de Amsterdamse grachten

Na Gent, Berlijn, Copenhagen, Oslo en Londen komen de bedenkers van de ONAK kano binnenkort naar Amsterdam om hun nieuw ontwikkelde origami kano in korte tijd uit vouwen tot een heuse kano en de grachten te verkennen. Volgens de makers is hun origami kano hèt ideale vaarmiddel voor urban kanotoertjes. Bovendien prima geschikt voor vaarders die aan huis geen opslagruimte hebben voor een echte kano. Vóór het uitvouwen heeft de ONAK slechts het formaat van een doos van 120 cm bij 40 cm bij 25 cm. Is makkelijk mee te nemen en op te slaan.

ONAK origami kano Ingevouwen weegt de kano 17 kilo en is dankzij de ingebouwde wieltjes makkelijk te transporteren. En dat blijkt. De makers hebben ondertussen de helft van Europa al afgereisd (en gevaren) en daarbij uitsluitend gebruik gemaakt van het openbaar vervoer om van een plaats naar de andere te reizen. In pakweg 15 minuten wordt de ONAK uitgevouwen tot een een vaarklare 2-persoons kano van 4,73 meter. Met een zelfontwikkeld composietmateriaal gaat ONAK voor duurzaamheid en stevigheid.

ONAK kijkt naar de toekomst

Op 1 juli is de Kickstarter-campagne gelanceerd. Geïnteresseerden kunnen inloggen op onakcanoes.com/kickstarter. Tegelijk lanceert ONAK met onakcanoes.com een community waar gebruikers hun ervaringen en favoriete plekjes kunnen delen. Bovendien is elke ONAK-klant een ambassadeur. Elke gebruiker die een nieuwe klant aanbrengt, krijgt een cheque van €50. Die kan hij meteen spenderen of bewaren voor een latere ONAK-aankoop.

Meer weten over deze opmerkelijke kano? Check:

ONAKCANOES Kickstarter