Opening kanosteiger TOP Oudegein

Vanmorgen (7 april) is door de Gemeente Nieuwegein en Programmabureau Utrecht-West feestelijk het nieuwe TOP (Toeristisch Overstappunt) bij Jack’s Grillhouse, Parkhout 2 te Nieuwegein geopend. Aanwezige leden van de plaatselijke Kanovereniging De IJsselstreek (KVIJ) hebben met veel plezier de nieuwe kanosteiger in gebruik genomen. Weer een mooi vaargebied om te verkennen vanuit het Stadspark Oudegein!

Kanosteiger Stadspark Oudegein Fotografie: Heiko Tix

TOP Stadspark Oudegein en de kanosteiger zijn mede mogelijk gemaakt door provincie Utrecht, programmabureau Utrecht-West, de gemeente Nieuwegein, Jack’s Grillhouse en Gebiedscoöperatie O-gen.

Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. Een TOP is goed bereikbaar per auto, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en er is horeca in de buurt. De fiets- en wandelroutes die bij een TOP starten, laten de recreant kennismaken met de mooiste plekjes in de regio. De TOP’s zijn te herkennen aan een stalen groene grashalm of een zuil met informatie over de locatie, de omgeving en de routes. Bij TOP Stadspark Oudegein is tevens een kanosteiger aangelegd, zodat de omgeving ook per kano (binnenkort te huur bij Jack’s Grillhouse) kan worden verkend.

Kanovaren doe bij: Kanovereniging De IJsselstreek