Keistad Kanopolo toernooi

Op 24 en 25 juni wordt door Kanovereniging Keistad voor de 9e keer het jaarlijkse Kanopolo toernooi georganiseerd. Bij dit sportieve en gezellige evenement binden teams uit heel Nederland de strijd met elkaar aan om in verschillende klassen uit te maken wie dit jaar op de Eem de beste is.

Kanopolo

Kanopolo is een jonge, dynamische en attractieve sport, die kan worden gezien als een combinatie van kanoën en waterpolo. Het wordt gespeeld op buitenwater en in zwembaden in teams van 5 spelers (en een aantal wisselspelers). Het is de bedoeling, net als bij veel balsporten, om zo veel mogelijk doelpunten te maken. Het is een sport waarbij het spel zich razendsnel verplaatst van de ene helft van het veld naar de andere helft en het ene team verdedigd en het andere team aanvalt.

Kanovereniging Keistad

Binnen Kanovereniging Keistad heeft kanopolo naast andere disciplines zoals toervaren, branding- en wildwatervaren, een groot aantal enthousiaste beoefenaren die op verschillend niveau en in verschillende teams met hun sport bezig zijn, van Nederlandse selectie tot recreatief.

Bij het Keistad kanopolo toernooi komen zowel jeugd als senioren aan bod. Tijdens de twee dagen spelen 16 teams in 3 categorieen (2e klasse, 3e klasse en jeugd) voor de prijzen. De wedstrijden worden gespeeld op 3 velden die worden uitgezet op de Eem.

Naast het competatieve element is er veel gezelligheid. Deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers genieten van de sport, lekker eten en de ongedwongen sfeer. Over de twee dagen spelen de teams een aantal wedstrijden. Langs de kant is er genoeg ruimte om als toeschouwer de wedstrijden te volgen en teams aan te moedigen.

In de avond is er een BBQ en een aantal teams overnacht in tentjes op het terrein van de KvKeistad.

Kom kennis maken en geniet!

Mocht je geinteresseerd zijn in Kanopolo, op een gezellige manier kennis willen maken met Kanovereninging Keistad of gewoon willen genieten van een leuke dag aan de Eem, dan ben je van harte uitgenodigd om te komen kijken bij het 9e Keistad kanopolo toernooi. Wedstrijd locatie: de Stuw 1 in Amersfoort

KV Keistad