Home · Nieuws · Haal het plastic uit onze rivieren!

Haal het plastic uit onze rivieren!

Schrijf je nu in voor de Plastic-Free Rivers Makathon!

Rijkswaterstaat organiseert samen met drinkwaterbedrijf PWN in mei en juni de Plastic-Free Rivers Makathon. Bij deze challenge worden marktpartijen, studenten en andere creatieve geesten uitgedaagd om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om plastic uit rivieren te halen. Het gaat om een makers hakathon, oftewel makathon, waarbij ideeën worden gedeeld en technologieën worden gecombineerd om tot nieuwe innovaties te komen.

Programma

De makathon bestaat uit een optionele design thinking dag op 20 mei in het LEF Future Center in Utrecht. Tijdens deze dag verkennen de deelnemers het probleem van plastic afval in rivieren en bedenken ze mogelijke oplossingen.

Vervolgens wordt op 10 en 11 juni in de 3D-Makerszone in Haarlem in co-creatie gewerkt aan het visualiseren van een prototype van de verschillende oplossingen. Tijdens deze dagen zijn diverse experts aanwezig om informatie te verstrekken aan de deelnemers en worden er masterclasses georganiseerd. Aan het eind van deze tweedaagse houden de deelnemers een presentatie over hun prototype, inclusief business plan.

Een deskundige jury maakt een voorselectie van kandidaten die door gaan naar de Innovation Board. Tenslotte presenteren de geselecteerde kandidaten op 1 juli tijdens de Innovation Board in Utrecht hun innovatie inclusief businessplan aan potentiële opdrachtgevers. De kandidaten met de beste innovaties kunnen een testlocatie in een Nederlandse rivier winnen.

Plastic-Free Rivers

Meer informatie en inschrijven
Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website van Plastic-Free Rivers
Inschrijven kan tot 13 mei. Deelname aan de makathon staat open voor iedereen. Je kunt je als team aanmelden, maar ook als individu.

Plastic-Free Rivers
Bron: Rijskwaterstaat