Donau Experience 2017

Donau Experience 2017 Vanaf april 2017 vaart de 63-jarige Willem den Hartog in zijn open kano, een Gatz Yoho, de gehele Donau af. Zijn sportieve kanotocht, vanaf Donaueschingen, in het Zwarte Woud (D) tot aan de monding in de Zwarte Zee (RO), bedraagt pakweg 3.000 kilometer! Niet zomaar een tocht.
De kanotocht staat in het teken van De Maag Lever Darm Stichting, waarvoor Willem via donaties per gevaren kilometer een mooi bedrag hoopt binnen te slepen. Voor deze aktie heeft Willem een speciale pagina in het leven geroepen waar je zijn aktie kunt ondersteunen.

Maag Lever Darm Stichting

Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben een spijsverteringsziekte. Hiermee staan maag-, darm- en leverziekten in de top 4 van de meest voorkomende ziekten. De Maag Lever Darm Stichting staat achter de 2 miljoen buikpatiënten in Nederland. Dat doen zij door financiering van onderzoek om spijsverteringsziekten te voorkomen en te bestrijden en de kwaliteit van leven en de toekomst van buikpatiënten te verbeteren. Maar ook door advies te geven over gezonde voeding en leefstijl.

Zes maanden peddelen

Willem neemt voor zijn tocht circa zes maanden de tijd zodat hij alle bezienswaardigheden, en dat zijn er nogal wat, de aandacht kan geven die ze verdienen. Zijn vertrek is medio april gepland zodra het waterpeil in Donaueschingen minimaal 45 centimeter bedraagt. Dit vanwege natuurbeschermingseisen.

Ondersteun Willem's sportieve aktie en volg zijn reisblog via onderstaande links:

Kominaktie Stroomafwaarts over de Donau