Home · Nieuws · De IJsseldelta ontdekken met de kano

De IJsseldelta ontdekken met de kano

Het is al weer flink wat jaren terug dat in de omgeving van Masterbroek een heus kanoroutenetwerk is gerealiseerd. Tijdens de IJsseldeltadag op zaterdag 28 mei wordt aan de regionale en lokale kanoverhuurders een nieuw kanoboekje met gevarieerde kanoroutes door de IJsseldelta gepresenteerd door het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) bij theeschenkerij en streekwinkel Het Asjesgoed in Mastenbroek.

Aanleg van nieuwe opstapplaatsen, uitbreiding van routes en plaatsing van voorzieningen hebben er toe geleid dat WDODelta samen met IJsseldelta Marketing en de ondernemers het nieuwe kanoboekje heeft gemaakt. In deze uitgebreide routekaart is een aantal mooie en gevarieerde kanoroutes opgenomen.

De regio IJsseldelta heeft een rijke historie. Karakteristieke (Hanze)steden en dorpen, het cultuurhistorische landschap en de vele monumenten en kerken die de IJsseldelta bezit, zijn unieke historische kernkwaliteiten. De IJsseldelta is bij uitstek te ontdekken vanaf het water. Tijdens de IJsseldeltadag zijn er mogelijkheden om gratis een kanotochtje te maken.

indeijsseldelta Kanovaren in de IJsseldelta