Home · Nieuws · 2015 · Met je kano of kajak achter de fiets er op uit!

Met je kano of kajak achter de fiets er op uit!

Als het aan fabrikant SurfCarry uit Alkmaar ligt wordt het vervoer van kano en kajak op een karretje achter de fiets een vertrouwd beeld in de watersportgebieden van Nederland. Afgelopen periode is Jaap de Lange een tijdje op pad geweest met de nieuwe KayakCarry en zijn vertrouwde kajak. Hij heeft zijn bevindingen voor je in een uitgebreid testverslag beschreven:

Verkort testverslag:
De trailer is volgens de fabrikant geschikt voor kajaks en kano’s (ook open kano’s, de zg. Canadezen) tot een lengte van 5 meter en een gewicht van ca. 30 kilo. Mijn 5,15 meter zeekajak past er goed op. Als de boot in evenwicht op de dragers ligt, wordt hij ter hoogte van het midden van de kuip ondersteund, juist waar hij het zwakst is. Als de kajak iets verder naar voren wordt gelegd, dan wordt hij ter hoogte van het tussenschot achter de kuip – waar hij het sterkst is – ondersteund. In deze positie wordt de boot niet door de voorsteun gedragen (die is te kort) maar door het boegrubber in de bovenste bocht van de trekstang. De wijze van bevestiging van de voorsteun met een enkel boutje is overigens ongelukkig, de steun kan niet goed worden vastgezet en kan schuiven of verdraaien a ls hij wordt belast. De stabiliteit is goed, de boot gaat niet zwabberen.

De KayakCarry is ideaal voor kanovaarders die buiten loopafstand van vaarwater wonen of op fietsafstand – een rekbaar begrip – buiten hun eigen regio willen peddelen. Geen files, geen parkeerproblemen, gemakkelijk op - en afladen van de kano en gegarandeerd aandacht van andere watersporters. De handige doe-het-zelver maakt van een standaard product een trailer die aan alle specifieke wensen voldoet. Wie het gerammel van de lagers voor lief neemt en de snelheid beperkt houdt, heeft er jarenlang plezier van.


Lees het uitgebreide testverslag van Jaap op SurfCarry.com
Vervoer van de open kano is nog niet uitgebreid getest, maar wie het aandurft kan zelf eens proberen met zijn kano te fietsen ;-)