Veilig kanovaren

De afgelopen jaren zien we als watersporters een sterke ontwikkeling van uiteenlopende vaarroutenetwerken door alle provincies in ons waterrijke Nederland. Sloep- en pleziervaartroutes verbinden het stedelijke en landelijk gebied. Themaroutes bieden de waterrecreant tijdens de vaartocht een schat aan regionale historische en natuurinformatie. Via "electric only" vaarroutes kom je zelfs op plekjes waar varen anders niet mogelijk is vanwege natuurdoelstellingen.

Veilig kanovaren Vaarplezier met elkaar!

... Lees verder:
Veilig kanovaren

Lootjes, surprises en verlanglijstjes?

Eind van het jaar is weer in zicht. De Sint is weer in het land en de eerste kerstballen liggen al een tijdje in de schappen. December, traditioneel dé tijd om elkaar eens te verwennen met een aardigheidje. Zet je (uitgeluchte!) neopreentje naast schoorsteen of onder de kerstbooom en laat je verrassen! Lekker leesvoer voor de wintermaanden of nieuwe vaar-ideetjes als voorbereiding op je toertocht(en) in het nieuwe jaar. Moeite met je verlanglijstje? Misschien zit hier een leuke suggestie voor je bij:

peddel juweeltjes Massief zilveren 'peddeljuweeltjes' van kanovaarder en goudsmid Mark-Jan Dielemans. Niet enkel in de Decembermaanden, maar ook als leuke verrassing bij een speciale gelegenheid.

... Lees verder:
Lootjes, surprises en verlanglijstjes?

Solo-zeekajaktocht van 2400 km langs de Zweedse kust

Na ruim honderd dagen zeekajakken volbrengt Rick Hoeksema als eerste Nederlander ooit de "Blue Ribbon Zeekajakroute". Een solo-zeekajaktocht van 2400 km langs Zweedse kust. Een bijzonder knappe prestatie. Slechts een selecte groep solokajakkers hebben de monstertocht, sinds Jim Danielsson in 1991 deze voor het eerst peddelde, volbracht. Rick's naam zal wordt bijgeschreven op de "Wall of Fame HBB", waar alle namen zijn vermeld van de eerdere kajakkers die deze fameuze tocht hebben afgelegd.
Een eervolle plek en felicitatie waard!

solo lang de Zweedse kust Rick Hoeksema bij vertrek in Svinesund op 31 mei jl.

... Lees verder:
Solo-zeekajaktocht van 2400 km langs de Zweedse kust

Open dag Kano Vaargroep de Wieden

Vind jij het gezellig om eens met meerdere vaarders leuke en afwisselende vaartochtjes te peddelen in een mooie omgeving? Kom dan eens kennis maken met Kano Vaargroep de Wieden.

kanovaren open dag KV de WiedenImpressie Kano Vaargroep open dag afgelopen zomer in Kanoparadijs Weerribben-Wieden

... Lees verder:
Open dag Kano Vaargroep de Wieden

Nieuwe Reidmarroute geopend

De nieuwe Reidmarroute, voorheen een kanoroute met een flink aantal overdragingen vanuit Bolsward over de Blauhûsterpuollen naar Oudega is open voor onder andere kanovaarders en SUPpers (Stand Up Paddle). De route voert onder andere langs de meertjes It Fliet, het Reidmar en het Sipkemar. Drie forse obstakels tussen het Reidmar en de Wimerts zijn vervangen door duikers en onderdoorgangen met een doorvaarthoogte van 1,50 meter. Een brug is opgehoogd en en een nieuwe brug aangelegd. De officiële opening staat gepland voor 7 juni a.s.

Iemswalderhem kanoroute - overdraagpunt Krabbedijk Rustpunt Krabbedijk aan de kanoroute

... Lees verder:
Nieuwe Reidmarroute geopend

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>