Scandinavië op z’n wildst

Kanoliefhebbers en avonturiers Jolanda Linschooten en Frank van Zwol laten in de zomer van 2017 hun Ally vouwkano even voor wat het is. Hun nieuwste uitdaging is een prachtige wildernisexpeditie in noord-Zweden. Vanuit Arjeplog peddelen zij stroomopwaarts over meren en rivieren door de bergen naar de Noorse grens om via Sulitjelma weer stroomafwaarts de Piteälv te volgen richting hun startpunt. Leidraad voor deze route is de droomreis van de Zweedse Elsa Wideblom. Zij maakte in 1926 samen met vriendin en vriend, een voor die tijd al, deze ongelofelijke onderneming.

... Lees verder:
Scandinavië op z’n wildst

Keistad Kanopolo toernooi

Op 24 en 25 juni wordt door Kanovereniging Keistad voor de 9e keer het jaarlijkse Kanopolo toernooi georganiseerd. Bij dit sportieve en gezellige evenement binden teams uit heel Nederland de strijd met elkaar aan om in verschillende klassen uit te maken wie dit jaar op de Eem de beste is.

... Lees verder:
Keistad Kanopolo toernooi

Verbetering kanoroutes Den Haag

In het Actieprogramma Binnenwater 2017-2020 ziet de gemeente Den Haag een mooie uitdaging tot het verder vergroten van de bekendheid met- en het verbeteren van de gebruiksmogelijkheden van het Haagse binnenwater. Voor de komende jaren staan onder andere het verbeteren van de belevingswaarde van het water en het bevorderen van recreatie en toerisme voorop.

Voor kanovaarders interessant te lezen dat diverse kanoroutes in de stad medio 2018 worden verbeterd middels uitstapsteigertjes, matten om kano's de kant op te trekken en trekstangen onder hoge/smalle bruggen. Ook worden

... Lees verder:
Verbetering kanoroutes Den Haag

Introductiecursus kajakken Kano Op IJburg

De lente hangt alweer in de lucht! Zou je ook zo graag op het water willen genieten van het mooie weer? Op 7 mei begint de eerste introductiecursus kajakken bij Kano Op IJburg. Voor maar €40 ben je vier avonden of één hele dag op het water en leer je alle basisvaardigheden en technieken. Mocht je daarna lid willen worden dan kun je (tijdens clubtijden) gebruiken maken van de kajaks van de club.

... Lees verder:
Introductiecursus kajakken Kano Op IJburg

Nieuwe kanoroute Oeverlanden geopend

Vanuit de jachthaven Strijensas kun je sinds vandaag, 22 april, met de kano het natuurgebied de Oeverlanden ontdekken! Dankzij een doorsteek bij de vuurtoren is het nu mogelijk om vanuit de jachthaven direct het natuurgebied in te kanoën. De nieuwe kanoroute Oeverlanden zorgt voor pakweg 15 kilometer peddelplezier. Beleef de natuur vanaf het water. Ga opzoek naar de bever en ijsvogel!

... Lees verder:
Nieuwe kanoroute Oeverlanden geopend

<< Eerste < Vorige [1 / 6] Volgende > Laatste >>