Kanovaren in de Lopikerwaard

De groene Lopiker- en Linschoterwaard met zijn mooie rivieren, houtkades, boomgaarden, weiden, eendenkooien, lintdorpen met boerderijen en oude stadjes, leent zich uitstekend voor fraaie kanotochten. Er zijn vijf routepunten aangelegd door het Recreatieschap Stichtse Groenlanden, in samenwerking met de gemeenten Lopik, Montfoort en Oudewater en particuliere grondeigenaren. Deze routepunten vormen het begin- en eindpunt van één van de vier kanoroutes die in het Lopikerwaardgebied zijn uitgezet.

... Lees verder:
Kanovaren in de Lopikerwaard

De Rijnland Kanoroute

Een kanoroute uit twee rondes door het stroomgebied van de Oude Rijn. De route is een mix van cultuurhistorie en landschappelijke en natuurlijke schoonheden. Deze kanoroute is op het water bewegwijzerd met zeskantige witte bordjes met een groene rand. De beschrijving start van Veerdienst Van Leersum, te Woubrugge.

... Lees verder:
De Rijnland Kanoroute

Kanotocht Nieuwkoopse Plassen 18 km

Is de 32 km rondtocht je iets te ver voor een dagtocht? Op de website van Peter de Gier vind je een mooie routebeschrijving van een 18 kilometer lange kanotocht dóór de Nieuwkoopse Plassen. De tocht begint en eindigt in het gehucht Noorden vlakbij Nieuwkoop.

... Lees verder:
Kanotocht Nieuwkoopse Plassen 18 km

Kanovaren in de Hoekse Waard

Sinds juni 2010 is het Nationaal Landschap Hoeksche Waard vier nieuwe kanoroutes, met start- en eindpunten verspreid over de hele Hoeksche Waard rijker. De kanoroutes zijn bewegwijzerd door middel van zeskantige witgroene bordjes voorzien van de naam van de route:
Korendijkroute
Goudswaard, Nieuwendijk, Zuid Beijerland
Binnenmaasroute
Westmaas startpunten: Nieuwstraat of Munnikeweg, Maasdam, Puttershoek
Mookhoekroute
Mookhoek, s-Gravendeel, Puttershoek
Strijen - Strijensasroute

... Lees verder:
Kanovaren in de Hoekse Waard

Het groene Hart - GPStracks - 19 km

gpstracks.nl Als je je afvraagt waarom het groene hart groen zou moeten blijven, wil ik je deze kanotocht aanraden. De mooiste tijd is voorjaar of najaar, want ik vrees dat hoogzomer sommige slootjes dichtgroeien. Verder is het prachtig.

... Lees verder:
Het groene Hart - GPStracks - 19 km