Kanovaren in de Hoekse Waard

Sinds juni 2010 is het Nationaal Landschap Hoeksche Waard vier nieuwe kanoroutes, met start- en eindpunten verspreid over de hele Hoeksche Waard rijker. De kanoroutes zijn bewegwijzerd door middel van zeskantige witgroene bordjes voorzien van de naam van de route:
Korendijkroute
Goudswaard, Nieuwendijk, Zuid Beijerland
Binnenmaasroute
Westmaas startpunten: Nieuwstraat of Munnikeweg, Maasdam, Puttershoek
Mookhoekroute
Mookhoek, s-Gravendeel, Puttershoek
Strijen - Strijensasroute

De kanoroutes kun je starten aan speciaal daarvoor aangelegde kanosteigers. Kanovaren is alleen toegestaan op de bewegwijzerde routes. Buiten deze routes ben je in overtreding. Overdragen van je kano of kajak alleen bij de hiervoor ingerichte overdraagplaatsen. Verder mag je de wal niet betreden. Overigens is de route Korendijk, buitendijks alleen voor geoefende kanovaarders.

kanovaren informatie Kanokaart Hoekse Waard
Een brochure met kanokaart van het gebied en verhuuradressen is verkrijgbaar bij het VVV kantoor Oud-Beijerland

De Hoekse Waard

Een echt Nederlands polderlandschap met ongekende vergezichten, kronkelende kreken en slingerende dijken. Met karakteristieke dorpen, monumentale panden en jachthavens. Het landschap van de Hoeksche Waard is bijzonder en behoort, dankzij de unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen, sinds 2005 tot één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland. Er op uit in de Hoekse Waard