Vinkeveense Plassen - kanoroutes Winkelpolder

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Diverse fraaie kanoroutes: Vinkeveense Plassenroute; 16km - Ruigkaderoute; 6km - Angstelroute; 24km
Start routepunt Winkelpolder


De Venen beslaat het noordwestelijke deel van de provincie Utrecht en maakt deel uit van het Groene Hart. Dit veenweidegebied heeft een oer-Hollands karakter. Het landschap biedt prachtige panorama’s, met daarin vele overblijfselen van de waterrijke historie van de streek, zoals forten, molens, oude lintdorpen, boerderijen met boomgaarden en buitenplaatsen. Diverse recreatieterreinen in het gebied bieden zon-, zwem- en watersportliefhebbers alle mogelijkheden voor ontspanning. Actief bezig zijn is ook mogelijk.

... Lees verder:
Vinkeveense Plassen - kanoroutes Winkelpolder

Kanoroute Rondje Leusden - 16km

kanoroute rondtocht voor kano en kajakRondtocht; 16 km.; 5x overdragen; Start Asschaterweg Leusden - Valleikanaal ri. Amersfoort - Heiligenbergbeek, gebruik voor overzetten de "trekbak" onder Arnhemsestraat!

(Kanovaren langs de Grebbelinie) De 16 kilometer lange kanoroute is bewegwijzerd en alle overstapplaatsen zijn voorzien van kanosteigers. Let op, midden voor de kanosteiger aan de Asschaterweg ligt een grote steen net onder de waterspiegel. (niet erg handig met instappen ;-) Via het Valleikanaal vaar je noordelijk door de Schammer langs Leusden. De Schammer is een gebied van circa 42 hectare en bestaat voornamelijk uit natuur met als functie waterbergingsgebied. Wat wel direct opvalt zijn de vele (in ING-kleuren bakstenen) opgetrokken nieuwbouwprojecten tussen het groen.

... Lees verder:
Kanoroute Rondje Leusden - 16km

Kajaktrektocht Utrecht - Muiden v.v. - 91 km

Marjolein's Kayak Xpedition

Voor wat betreft het weer had ik het niet beter kunnen plannen. Er is in de 4 dagen dat ik van Utrecht naar Muiden en terug voer geen spat regen gevallen. In tegendeel het was heerlijk weer!

Fotografie: © Marjolein's Kayak Xpedition

Het plan was om rond 10:00 uur te vertrekken vanaf Kanoverhuur Utrecht. Maar uiteindelijk was het 12 uur voordat ik in de sluis lag. Donderdagavond had ik nog een set wieltjes gekocht in het filiaal van Bever in Hilversum. Op de terugweg knetterde het onweer langs de trein en ik was blij dat ik mijn regenpak in mijn tas had gestopt. Bernard heeft me geholpen om uit te proberen hoe de wieltjes nu precies vastgemaakt moeten worden om dienst te kunnen doen bij het overdragen in mijn eentje. Het eerste stuk tot en met Maarssen was bekend. Daarna t/m Breukelen. Ook bekend van mijn tochtjes met Harry, eind jaren '90.

... Lees verder:
Kajaktrektocht Utrecht - Muiden v.v. - 91 km

Kanovaren in en om Utrecht

kanotochten in en om utrecht Marjolein Kalter heeft sins kort haar passie voor kanovaren nóg meer inhoud gegeven. Wil je Utrecht of omgeving eens beleven vanaf het water en onderweg ook nog eens iets opsteken over de historie van alles wat je zoal tegenkomt?
Marjolein vertelt het je graag. Zij vaart en gidst sinds 2011 groepen in en om Utrecht. Zowel tochten van een uurtje of twee tot een week, op individuele inschrijving of op maat voor een groep. Alle tochten starten overigens in hartje Urtecht!

... Lees verder:
Kanovaren in en om Utrecht

Kromme Mijdrecht route - GPStracks - 20 km

gpstracks.nl Deze route is ook met bordjes aangegeven, toch is de GPS HEEL handig. Wij hebben overgedragen om een stukje binnendoor te doen, en het is dat ik wist waar de overdraagplaats ongeveer was, want het bordje zat deze dag voor meer dan de helft onder water. Verder hebben we de route, omdat dat ons met de wind beter uit kwam, tegen de pijlen ingevaren, en daar houden de bordjes ook geen rekening mee. Bij alle overdraagplaatsen zijn goede steigers, dat is prettig.

... Lees verder:
Kromme Mijdrecht route - GPStracks - 20 km