Kano-overdraagplaats in Natuurpark Bloeyendael

Op initiatief van Stichting Bloeyendael is met geld uit het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht in de zomer van 2016 een prima overdraagplaats gerealiseerd voor kano en kajak ter hoogte van de fietsbrug in park Bloeyendael.

... Lees verder:
Kano-overdraagplaats in Natuurpark Bloeyendael

Oudewater, pareltje aan kanoroutes

Vaar je in het Groene Hart een van de vele kortere of langere kanoroutes, dan doe je er beslist goed aan het historische plaatsje Oudewater te bezoeken. Het plaatsje ligt aan de monding van het riviertje de Lange Linschoten in de Hollandsche IJssel. De binnenstad is voor een groot deel tot beschermd stadsgezicht verklaard en heeft veel gemeentelijke- en rijksmonumenten. Oudewater was in de zestiende en zeventiende eeuw een belangrijke producent van touw.

kanovaren in het groene hart

... Lees verder:
Oudewater, pareltje aan kanoroutes

Kanoroute Eiland van Schalkwijk

Marten de la Vieter, belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de Toeristische Kanobond Nederland TKBN en actief lid van Kanovereniging de IJsselstreek heeft weer eens een mooie nieuwe kanoroute beschreven door het Eiland van Schalkwijk.

Schalkwijkse Wetering Fotografie: Marten de la Vieter

Een oase van rust, dunbevolkt, omgeven door het stedelijk gebied van de provincie Utrecht even ten zuiden van de stad Utrecht; grootte ongeveer 3300 ha. Omgeven door water; de Lek, het Amsterdam-Rijnkanaal en het Lekkanaal.

... Lees verder:
Kanoroute Eiland van Schalkwijk

Kanovaren langs unieke kleinkunst

Genietend van de fraaie stadsgezichten, overigens vanaf het water een échte aanrader, valt ons oog op een van de lantaarnconsoles. Prachtig beeldhouwwerk in Belgische blauwe hardsteen. Vele kleine kunstwerken, vanaf de straat eigenlijk niet goed te zien.

kanovaren utrecht stad

... Lees verder:
Kanovaren langs unieke kleinkunst

Kanoroutes in Utrecht stad

Nog een weekje en dan kunnen we de klok weer een uurtje terug zetten. De wintertijd komt er aan, dus nog even tijd voor een fraaie kanotocht door de binnenstad van Utrecht. Heerlijk op ons op gemak "zwerven langs de werven". Het wordt al wat fris en af en toe een buitje maar vandaag meer dan voldoende zon om lekker te genieten van alle activiteiten op en rond de werven.

... Lees verder:
Kanoroutes in Utrecht stad

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>