Kanovaren in Noord Holland

Een samenwerking van Landschap Waterland en Staatsbosbeheer heeft er voor gezorgd dat je heerlijk kunt genieten van vele tientallen kilometers gemarkeerde kanoroutes langs de mooiste plekjes in Noord Holland. Op de websites van beide organisaties vindt je veel informatie over allerlei recreatiemogelijkheden in de vele polders die Noord Holland rijk is. Je kunt er zwemmen, zeilen en kanoën, maar ook fietsen en wandelen in een waterrijk polderlandschap en enkele natuurreservaten.

... Lees verder:
Kanovaren in Noord Holland

Kanoroutenetwerk Eilandspolder

Met de start van het nieuwe vaarseizoen zijn de traditionele kanoroutes in de Eilandspolder (De Koetenroute, Lepelaarroute en de Eilandspolderroute) uitgebreid naar een prachtig kanorouteknooppuntennetwerk.
Aan de hand van een nieuwe kanokaart en de kanopaaltjes onderweg maak je je eigen kanoroute van knooppunt naar knooppunt door de mooie natuur van de Eilandspolder bij De Rijp.

kanoknooppunt Eilandspolder

... Lees verder:
Kanoroutenetwerk Eilandspolder

Water colors kanotocht

"Met de Water Colors vaarroute maak je op een unieke manier kennis met Amsterdam . De nieuwste lichtinnovaties verlichten het historisch erfgoed van de stad op een geheel nieuwe wijze. Voor zowel de bezoeker van Amsterdam als de Amsterdammer zelf is Water Colors een unieke manier om de stad te (her)beleven."
Aldus de uitnodigende website van het Amsterdam Light Festival

... Lees verder:
Water colors kanotocht

Kanovaren Amsterdam Nieuw-West

Het vaargebied Amsterdam Nieuw-West, met als klotsend hart de Sloterplas, kent veel variatie. Het diverse en fijnmazige waternetwerk is ideaal om te kanovaren. Er zijn veel afwisselende kanoroutes mogelijk. Over historische waterranden of langs recente toevoegingen, door stedelijk, park- of landelijk gebied. Over weidse meren, met de Noordoever van de Sloterplas als toekomstig gemeentelijk monument. Of varend door de beslotenheid van de Amsterdamse Biesbosch op weg naar waterspeelplaats De Natureluur. Je peddelt vanuit middeleeuws veenweidegebied zo het proefontwerp voor de Noord-Oostpolder in bij de Tuinen van West-kanoroute.

... Lees verder:
Kanovaren Amsterdam Nieuw-West

Peddelen in het kajakcentrum van Nederland

6 september 2008, De voorspelling "Harde wind en kans op een bui" weerhoudt ons niet om vandaag het mekka voor kano- en kajakvarend Nederland te bezoeken. Vanuit het diepe zuiden en het verre oosten gaan we vroeg op pad om elkaar in Wormer te treffen voor een prachtige tocht door het weidse Wormerveld. De files rond Amsterdam zorgen er helaas voor dat onze zorgvuldig geplande aankomsttijd fors wordt overschreden. Maar uiteindelijk genieten we aangenaam van de nieuwste snufjes op kano- en kajakgebied: peddels, vesten, spatzeil, canadees en zeilsets voor de kajak. Voldaan en wat krapper bij kas vertrekken we naar de naastgelegen camping de Akker.

... Lees verder:
Peddelen in het kajakcentrum van Nederland

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>