Aa kanoroute

kanoroute enkel (a-b) tocht voor kano en kajakAA-kanoroute; enkel (a-b); plm 28km.
Keldonk - Kilsdonkse Molen - plm. 13km
Kilsdonkse Molen - Bossche KV - plm. 15km. (update: 12-6-2016)


Stroomafwaarts in het oosten van Noord Brabant is de Aa een kleinere rivier. Als gekanaliseerde beek ontspringt deze bij Nederweert in Limburg en komt in het centrum van 's-Hertogenbosch samen met de Zuid-Willemsvaart en Dommel. Aa en Dommel vormen daar de Dieze. De beek is in de jaren '30 van de 20e eeuw gekanaliseerd. Door ruilverkaveling in de zestiger-jaren van de 20e eeuw is het oude cultuurlandschap in het Aa-dal aanzienlijk veranderd.

kildonkse molen De Aa kanoroute gaat van start bij Hackerom Keldonk en volgt de Aa langs de Kilsdonkse Molen naar het eindpunt: de Bossche Kano Vrienden. Het eerste deel van de route van Keldonk naar de Kilsdonkse Molen is ongeveer 13 kilometer en het tweede deel van de Kilsdonkse Molen naar Den Bosch is ongeveer 15 kilometer. Onderweg zijn er verschillende in- en uitstapvoorzieningen en picknickplaatsen.

Gedetailleerde route-info, met overzichts-, detailkaarten en foto’s van instapplaatsen, hindernissen etc, is in te zien via de te downloaden PDF’s. De PDF’s zijn samengesteld ten behoeve van de Bekentochten, die worden georganiseerd door de Volmolense Kano Club Waalre.

Keldonk - Kilsdonkse Molen - plm. 13 km
- Startpunt Hackerom Keldonk. Parkeren langs weg. In- uitstapvoorziening. Stuw na ca. 150 m. Voor stuw links op oever uitstappen. Na stuw instapvoorziening.
- Kilsdonkse Molen. Kilsdonkseweg 4-6 Dinther. Picknickplaats. Infocentrum open 10:00 - 17:00 u. www.kilsdonksemolen.nl

Kilsdonkse Molen - Bossche KV - plm. 15km
- Start- eindpunt Kilsdonkseweg. In- uitstapvoorziening. Parkeerplaats. Infobord.
- Eindpunt Bossche Kano Vrienden. Maassingel 472 ’s-Hertogenbosch. In- uitstapvoorziening. Parkeren Eemweg

kanovaren informatie Deze kanoroute wordt je aangeboden door Wim Holdrinet / Bekentochten

Kanokaart Aa kanoroute - pdf