Kanovaren

Zo mooi is Nederland!

Photography by kanoweb

Kanovaren in Nederland

De kano en kajak startpagina met directe links naar o.a. onze favoriete kanotochten en kanoroutes in Nederland . Wij hebben onze tientallen vaarimpressies en tochtsuggesties per streek of provincie voor je gerubriceerd:

Friesland Groningen Overijssel de Wieden de Weerribben Gelderland Achterhoek Utrecht Noord Holland Zuid Holland Noord Brabant Limburg Kanocampings Nederland

Maar let op! Er zijn meer tips en trips te vinden op kanoweb! ...

Ingezonden vaarroutes

Wij zijn blij dat enthousiaste kanovaarders af en toe een of meer van hun favoriete kanoroutes inzenden. Wij delen én varen deze routes met veel plezier!

Kanonatuuroutes van Rob Nuij

Samen met Rob er op uit varen staat garant voor de prachtigste kanonatuurroutes. Wist je dat hij twee perfecte kanorouteboekjes met 145 kanotochten én kaartjes heeft uitgebracht? 80 kanoroutes in Friesland en 65 mooie routes in Noord Holland. Je kunt ze bestellen bij Arjan Bloem. Op kanoweb vind je ruim 20 van zijn prachtige routes elders in Nederland. Zonder poespas direct te printen vanuit je bowser. Handig voor onderweg ;-)

Wat is Nederland mooi over het water

Kajakvaren in Overijssel

Edu van Dijk laat je vanaf camping Vecht & Zo met 2 fraaie kajaktochten door slootjes, kolken en de Vecht, de omgeving van Zwolle beleven:

Kajavaren Vecht bij Zwolle Kajaktocht rond Zwolle

Zwerven langs de Hunze, Drenthe

Door een groot aantal natuurontwikkelingsprojecten van Het Drentse Landschap in het Hunzedal meandert de Hunze weer als vanouds. In zijn film "Zwerven langs de Hunze" laat Casper Reininga zien dat je hier fantastisch kunt kanovaren. Fraaie beelden van een 3-daagse kanotocht van Gasselternijveen tot aan het Zuidlaardermeer.

Natuurbeleving op de Hunze

Kanovaren met de kanovrienden KanoNoord

Bram Triepels van KanoNoord trekt er met enige regelmaat in de Noordelijke provincies op uit. Je bent van harte welkom om eens mee te varen op een van de tochten van deze kanovrienden. Waar, wanneer en aanmelden via zijn website:

KanoNoord Kajaktocht Wirdumroute Weddenbergertocht

Is er nog meer mooi vaarwater te ontdekken?

Zéker! .. Vaar eens mee met Wouter op zijn Youtubekanaal vol met leuke kanotochten. Of download de GPS-kanoroutes van Freek via zijn Zeekajakforum. Marjolein neemt je graag mee op haar tochten in en om Utrecht. En Peter beschrijft in zijn blog enkele fraaie tochten in Zuid Holland

Nog meer ontdekken? Kanotrips, kanoroutes, nieuwtjes, impressies en suggesties? Kanotrektochten, kanokamperen, kano-events, kanovakantie of kanoverhuur? Je vindt het op kanoweb. Veel peddelplezier!