Kanoën op de Grensmaas

De Grensmaas vormt de natuurlijke grens tussen Belgisch en Nederlands Limburg. Deze ongestuwde rivier volgt nog steeds haar oorspronkelijke bedding. Samen met de uiterwaarden een uniek landschapselement met mooie meanders en een perfecte plek om te kanoën en kajakken.

Uren peddelplezier door een prachtig landschap van akkers en groene weilanden. Langs oude en versterkte dijken en typisch Maaslandse dorpjes. Op de talrijke grindstrandjes langs de Belgische en Nederlandse oever is het in alle rust vertoeven. of leg eens even aan bij een van de restaurantjes onderweg voor een hapje en een drankje.

kanoën op de Maas

... Lees verder:
Kanoën op de Grensmaas

Kanovaren op de Roer

De Roer is een zijrivier van de Maas, ontspringt in de Hoge Venen in de Belgische Ardennen en stroomt door de Duitse Roereifel richting Nederland. De lengte bedraagt ongeveer 165 km waarvan ca. 22 km is gelegen op Nederlands grondgebied. In Nederland heeft de Roer dankzij het beleid van van het Waterschap Roer en Overmaas haar meanderend karakter behouden. Daardoor zijn er overal steilranden, slibafzettingen en grind- en zandbanken te zien en komen er langs de Roer zeldzame planten- en diersoorten voor, zoals de Vlottende waterranonkel, de Gaffellibel en de IJsvogel. De Roer is met 42 vissoorten (waaronder de Zalm en Rivierprik) de meest vissoortenrijke rivier in Nederland.

... Lees verder:
Kanovaren op de Roer

Natuurbeleving op de Asseltse Plassen

Kanovaren Natuurlijk AsseltNa ruim 40 jaar zand- en grindwinning is bij het romantische "Rozenkerkje" van het gehucht Asselt, een prachtig waterrijk natuurgebied ontstaan van wel 200 ha groot. Bijna 150 ha water. 50 Ha is ingericht voor natuurontwikkeling. Tot omstreeks 1950 lag Asselt aan een buitenbocht van de Maas. Daarna is de Maas "recht" getrokken en de bocht van de Maas afgesneden. Rond de afgesneden Maasarm is net als in veel andere gebieden van Midden Limburg een plassengebied ontstaan.

... Lees verder:
Natuurbeleving op de Asseltse Plassen

Online kano-kalender kanovaren Roer

Kanovaren op de Roer is enkel toegestaan na goedkeuring door het Waterschap Roer Overmaas. Om overbelasting te voorkomen, mogen per dagdeel maximaal 20 boten het water op vanaf aangewezen op- en uitstapplaatsen. Medewerkers van het waterschap zien toe op naleving van de regels die gelden voor kanoën op de Roer. Vooraf inschrijven is verplicht en kan vanaf het nieuwe vaarseizoen (1-6 / 1-10) via een handige online kano-kalender.

... Lees verder:
Online kano-kalender kanovaren Roer