Praktische tips bij het Rondje Zutphen

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 16km.; kanokarretje mee; 4 x overdragen; Berkel Warnsveld - Zutphen IJssel - Eefde Twentekanaal - Afleidingskanaal - retour Berkel (+ kanokaart !)

Sinds 2016 kun je in hartje Zutphen aan de Berkel gebruik maken van een nieuwe steiger. Direct na de brug van de Marspoortstraat. Een perfect alternatief voor het lastige (steile) trapje aan de Berkelkade een paar honderd meter verderop. Vergeet hier niet je kanokarretje om naar de Bult van Ketjen te lopen, het inzetpunt aan de IJssel.

Ps. Zolang de Bult van Ketjen niet bereikbaar is (zie "werkzaamheden IJsselkade") vind je een alternatief instappunt (nis) aan de kade ter hoogte van het IJsselpaviljoen. Bij een waterstand tot 6,45 meter is de nis (en trap) zichtbaar. Bij te lage waterstand niet instappen i.v.m. sterke stroming! Dan even doorlopen richting de Vispoorthaven. Daarachter vind je een prima instappunt. Wel zo veilig.

De actuele hoogte van de waterstand in de IJssel check je:

Waterinfo Rijkswaterstaat
Denk vooral aan de stroming bij het instappen!

Kanoroute Rondje Zutphen

Werkzaamheden IJsselkade Zutphen

Na een winterstop worden de werkzaamheden van de herinrichting IJsselkade hervat. Vanaf 5 februari tot medio juli 2018 is de IJsselkade afgesloten. We proberen je zo actueel mogelijk op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Of check de infopagina van de gemeente Zutphen voor meer info over het project Rivier in de stad

Infopagina Rivier in de stad

Werkzaamheden sluis Eefde

Overdraagpunt sluis Eefde Begin 2018 is met het slaan van de damwanden daadwerkelijk gestart met de bouw van een tweede sluis bij Eefde. De uitbreiding van het complex zal zo’n vier jaar in beslag nemen. Bij de overstapplaats kan (soms) enige hinder worden ondervonden. Advies: vooraf even controleren of er geen belemmering is.
Alternatieve instapplaatsen v.v. ruime parkeerplaatsen: Stuw bij Warken of de kanostoep aan het Kerkpad Warnsveld.

Update: Kort voor de sluis Eefde staat aan het eind van de aanlegsteigers (rechts) een bord "verboden doorvaart" - doorvaren op eigen risico! - boete schijnt hoog te zijn ;-)

Laatste update van de pagina: 28-1-2018