Praktische tips bij het Rondje Zutphen

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 16km.; kanokarretje mee; 4 x overdragen; Berkel Warnsveld - Zutphen IJssel - Eefde Twentekanaal - Afleidingskanaal - retour Berkel (+ kanokaart !)

Update 26-4-2019 - Op deze pagina enkele opmerkingen en verwijzingen m.b.t. de werkzaamheden IJsselkade Zutphen en Sluizencomplex Eefde.

Sinds 2016 kun je in hartje Zutphen aan de Berkel gebruik maken van een nieuwe steiger. Direct na de brug van de Marspoortstraat. Een perfect alternatief voor het lastige (steile) trapje aan de Berkelkade een paar honderd meter verderop. Vergeet hier niet je kanokarretje om naar de Bult van Ketjen te lopen, het inzetpunt aan de IJssel.

De actuele hoogte van de waterstand in de IJssel check je:

Waterinfo Rijkswaterstaat
Denk vooral aan de stroming bij het instappen!

Kanoroute Rondje Zutphen

Werkzaamheden IJsselkade Zutphen

De werkzaamheden aan de herinrichting IJsselkade zijn nog gaande. Voor wat betreft het Rondje Zutphen zul je daar weinig tot geen last van hebben. Wel zijn de parkeervoorzieningen aan de kade gewijziigd. We proberen je zo actueel mogelijk op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Check de infopagina van de gemeente Zutphen voor actuele info over het project Rivier in de stad

Infopagina Rivier in de stad

Werkzaamheden sluis Eefde

Overdraagpunt sluis Eefde Begin 2018 is met het slaan van de damwanden daadwerkelijk gestart met de bouw van een tweede sluis bij Eefde. De uitbreiding van het complex zal zo’n vier jaar in beslag nemen. Bij de overstapplaats kan (soms) enige hinder worden ondervonden. Advies: vooraf even controleren of er geen belemmering is.

Afsluiting Kapperallee 2019

De Kapperallee is afgesloten van 23 april tot 6 september. Meer info zie:

Reconstructie Kapperallee Eefde

Alternatieve instapplaatsen v.v. ruime parkeerplaatsen: Stuw bij Warken of de kanostoep aan het Kerkpad Warnsveld.

Update: Kort voor de sluis Eefde staat aan het eind van de aanlegsteigers (rechts) een bord "verboden doorvaart" - doorvaren op eigen risico! - boete schijnt hoog te zijn ;-)

Laatste update van de pagina: 26-4-2019