Kanotocht Berkel - Borculo - Eibergen vv

kanoroute vice versa kanovaren kanoroute Berkel; plm 17 km.; 2x2 overdragen; Start-eind: stuw Hambroek Borculo - ri. Eibergen -Haarlo - Avinkstuw - stuw Stokkersweg - centrum Eibergen (park de Maat)

Het kan maar niet op. De zomerse temperaturen nodigen ons opnieuw uit om weer eens een "etappe" van de Berkel met kano en kajak te gaan verkennen. We varen het traject vanaf Borculo tot Eibergen. Vice versa een kleine 17 kilometer inclusief 2x2 overdragingen bij de stuwen.

... Lees verder:
Kanotocht Berkel - Borculo - Eibergen vv

Kajakken op de Berkel rond Borculo

kanoroute vice versa kanovaren Kanoroute Berkel vice versa; plm. 13 km.; Start aan de stuw Beekvliet, pakeren mogelijk, overzetten aan de stuw.
Lebbinkbeek mooi meandenderd stukje: plm 6km.vv


Het is nog vroeg in de middag. We wachten eigenlijk nog steeds tot de zon doorbreekt, maar de vroege herfst is af en toe een beetje grillig.
Bij de stuw "Beekvliet" starten we onze kajaktocht richting Borculo om hier de Berkel en omgeving eens te gaan verkennen... Gelukkig is het niet al te koud. De zon wil nog maar niet komen. De oevers zijn hier en daar al door Rijkswaterstaat bewerkt en het water staat vrij hoog. De Berkel is dan ook behoorlijk breed op dit traject. Een van de vele reigers zit mij weer uit de dagen om een mooi plaatje te schieten.

... Lees verder:
Kajakken op de Berkel rond Borculo

Kanovaren, beleef de Berkel

kanoroute rondtocht voor kano en kajak kanoroute vice versa kanovaren kanotocht enkel Gehele traject "de Berkel" diverse mooie vv- en enkel-tochten mogelijk. Ook rondtochten! i.c.m. IJssel, Twentekanaal - Het hele jaar: #beleefdeBerkel.

De Berkel is weer een dynamische rivier die zoals vroeger door het landschap slingerde. Uitdagend en uitnodigend voor mensen, dieren en planten om er te leven, werken en recreëren.

... Lees verder:
Kanovaren, beleef de Berkel

Praktische tips bij het Rondje Zutphen

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 16km.; kanokarretje mee; 4 x overdragen; Berkel Warnsveld - Zutphen IJssel - Eefde Twentekanaal - Afleidingskanaal - retour Berkel (+ kanokaart !)

Sinds 2016 kun je in hartje Zutphen aan de Berkel gebruik maken van een nieuwe steiger. Direct na de brug van de Marspoortstraat. Een perfect alternatief voor het lastige (steile) trapje aan de Berkelkade een paar honderd meter verderop. Vergeet hier niet je kanokarretje om naar de Bult van Ketjen te lopen, het inzetpunt aan de IJssel.

... Lees verder:
Praktische tips bij het Rondje Zutphen

Rondje Zutphen - afwisselende najaarstocht

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 16km.; kanokarretje mee; 4 x overdragen; Berkel Warnsveld - Zutphen IJssel - Eefde Twentekanaal - Afleidingskanaal - retour Berkel - Kanokaart

Eind november 2011 in zicht. Rijkswaterstaat voorziet dat de waterstand in de grote rivieren tegen het eind van de week lager zal zijn dan ooit. De verwachting is dat de stand van de Rijn bij Lobith zakt naar 6.90 meter boven NAP en dat is lager dan het record van 2003. De lage waterstand heeft ook gevolgen voor de scheepvaart. Er kan minder lading per schip worden vervoerd vanwege de geringe diepgang. Varend vanaf de Bult van Ketjen richting het Twentekanaal is het dan ook merkbaar drukker dan gewoonlijk.

... Lees verder:
Rondje Zutphen - afwisselende najaarstocht