Kanotocht meanderende Berkel

kanoroute Berkel vv - tandem kano Kanotocht Berkel, een heerlijk toertochtje Kanoroute Berkel; Warnsveld - Almen; 12 km.; 4x overdragen aan de stuw, kanostoepen aanwezig

Weersvoorspelling vandaag: "18 graden, licht bewolkt, af en toe zon, af en toe een buitje". Regenkleding in de drybag, koffie, broodjes, de peddels en natuurlijk de kano. Alles op de de kanokar. Ingrediënten voor een prachtige kanotocht op de Berkel.
"Dragen jullie over aan de kanostoep?" de fluisterbootschipper heeft er blijkbaar plezier in dat zijn motorvermogen nét niet toereikend is om ons te passeren. Maar ja wat wil je, na al die dagen open kano treffen peddelen met zn twee zijn we weer aardig op elkaar ingespeeld. Onze nieuwe aanwinst past ons wel. Op een lekker tempo varen we richting de stuw aan de Kapperallee. Achter ons wordt nog wat "gegrapt" en op gemak zetten we over.

Kanostoep stuw Besseling Almen Berkel

... Lees verder:
Kanotocht meanderende Berkel

Kanovaren Berkel

kanoroute Berkel vv - solo kano varen Kanoroute Berkel; Warnsveld - Almen, met extra overdraging!

Heerlijk voorjaarsweer vandaag, eerst maar eens even klussen aan het bankje van de Legend. De voorste zit een paar centimeter lager gezet voor wat meer stabiliteit tijdens mijn solotochtjes. Niet dat ik m veel gebruik, geknield vaart toch wat fijner, maar de rand van het bankje zit nu precies goed voor een "ontspannen steun aan de bil". Klaar! Dus op naar de Berkel voor een verrassende kanotocht richting Almen.

... Lees verder:
Kanovaren Berkel

Winters kanotochtje over de Berkel

kanoroute Berkel vice versa - kajak en open kanovaren kanoroute Berkel; plm. 10 km.; 4x overdragen aan de stuwen; Start-eind: Vonder Warnsveld - ri. Almen tot aan stuw Besselink (pauzeplek en keerpunt)

Het nieuwe jaar is amper goed op gang en alweer een heerlijke zonnige dag het water op! Vandaag geen tweezitter maar eens lekker naast elkaar. Met kano én kajak trekken we er deze middag op uit. Een kanotochtje over de Berkel. Vanaf de vonder aan het Kerkpad Warnsveld richting Almen; een "heen-en-weertje". Ons favoriete trajectje voor een zwoele zomeravond.

... Lees verder:
Winters kanotochtje over de Berkel

Kanovaren Berkel - snoeien in de winter

kanoroute vice versa open kano varen kanoroute Berkel; plm 8 km.; geen overdragingen; (even tijdelijk obstakel wegwerken ;-) Start-eind: Vonder Warnsveld - ri. Zutphen - Berkelpark - Grote Gracht - Stuw Kapperalle, vv

De echte winter laat nog steeds op zich wachten. Vandaag een uitgelezen dag om er met de kano op uit te trekken voor een eerste tochtje in het nieuwe jaar. Het Berkelpark, onderdeel van de hermeandering in het kader van het project "Beleef de Berkel" is sinds een paar weken open. Nieuwsgierig peddelen we richting Zutphen de nieuwe-oude "slingers" in de rivier. De walkanten zijn nog strak, maar zullen in het voorjaar snel begroeid zijn lijkt het. Een fraai bruggetje ontsluit een nieuw wandelpark voor de buurtbewoners.

... Lees verder:
Kanovaren Berkel - snoeien in de winter

Kanovaren langs stuwen duikers en kastelen

kanotocht enkel Een richting kanotocht; plm. 10 km.; Let op! Niet geschikt voor kajak of groepen! - Smal, ondiep en veel obstakels - best: lichtbepakt, solo én shuttle! ;-)

Een kanotocht over de Baakse beek (ook wel de Vordense beek genoemd) wordt een tocht met heel wat hindernissen. De vele stuwen en lage duikers zorgen voor flink wat overdragingen. Neem daarbij de overhangende takken, het vele snoeihout wat nog geruimd moet worden, de af en toe flink lage waterstand en je hebt bijna alle ingrediënten voor een uitzonderlijke kanotocht door een prachtig glooiend landschap van de Achterhoek met afwisselend akkers en bossen. Het meest markante aan de tocht zijn wel de vele kastelen en landhuizen met fraai aangelegde tuinen die ik passeer.

... Lees verder:
Kanovaren langs stuwen duikers en kastelen