Kanovaren in de Achterhoek

"Kanovaren in de Achterhoek?" Kom er maar eens varen, ontdekken en genieten!
De Oude IJssel en de Berkel lenen zich ideaal voor een meerdaagse SUP- of kanotocht. Op beide riviertjes peddel je niet alleen door een prachtig landschap, maar ook langs en door cultuurhistorische stadjes en andere bezienswaardigheden. Wat te denken van een leuke stadstocht door Zutphen. Aan de oevers van Oude IJssel en Berkel zijn fraaie kanostoepen en -steigers aangelegd zodat je je SUP- of kanotocht perfect kunt starten of onderweg bij de stuwen veilig kunt overzetten.

Kano varen Berkelpark Zutphen Berkelpark Zutphen, een fraai nieuw park waar natuurbeleving voorop staat. Genieten op de vlonder, een ommetje maken, kano varen en voor de kids een mooie natuurlijke speelplaats.

... Lees verder:
Kanovaren in de Achterhoek

Praktische tips bij het Rondje Zutphen

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 16km.; kanokarretje mee; 4 x overdragen; Berkel Warnsveld - Zutphen IJssel - Eefde Twentekanaal - Afleidingskanaal - retour Berkel (+ kanokaart !)

Update 10-01-2020 - Op deze pagina enkele opmerkingen en verwijzingen m.b.t. de werkzaamheden IJsselkade Zutphen en Sluizencomplex Eefde.

Sinds 2016 kun je in hartje Zutphen aan de Berkel gebruik maken van een nieuwe steiger. Direct na de brug van de Marspoortstraat. Een perfect alternatief voor het lastige (steile) trapje aan de Berkelkade een paar honderd meter verderop. Vergeet hier niet je kanokarretje om naar de Bult van Ketjen te lopen, het inzetpunt aan de IJssel.

Kanovaren in Zutphen Rivier in de stad "De IJssel en de Berkel maken van Zutphen een stad aan de rivier -een Hanzestad. In Zutphen ervaar je persoonlijke aandacht. Het zijn precies déze kwaliteiten die aandacht vragen van ons doen van alledag.".. "meer groen en water in de stad is óók een kwaliteit"... Aldus de Programmabegroting 2020-2023

... Lees verder:
Praktische tips bij het Rondje Zutphen

Slinge - Gelderland levert mooie streken!

kanovaren op de Groenlose Slinge Kanotochtje Groenlose Slinge; Stuw Beekvliet, Borculo - Vistrap boerderijmuseum de Lebbenbrugge; plm. 6km. vv

Wat doe je half oktober wanneer ons weerinstituut zomerse temperaturen belooft? Er lekker op uit! Geen flinke kanotocht deze keer, maar gewoon lekker "lummelen" op de (Groenlose) Slinge bij Borculo. Op gemak rijden we met kano en kajak op het dak richting stuw Beekvliet. We zijn niet de eersten, op de kleine parkeerplaats is nog net één plekje om onze bolide te stallen. Afladen is zo gepiept, nog even de peddels en vesten erbij, klaar voor vertrek. Oeps! Koffie en broodjes niet vergeten! Op naar de kanostoep.

Kanovaren Groenlose Slinge - Beekvliet - Lebbenbrugge

... Lees verder:
Slinge - Gelderland levert mooie streken!

Kanotocht meanderende Berkel

kanoroute Berkel vv - tandem kano Kanotocht Berkel, een heerlijk toertochtje Kanoroute Berkel; Warnsveld - Almen; 12 km.; 4x overdragen aan de stuw, kanostoepen aanwezig

Weersvoorspelling vandaag: "18 graden, licht bewolkt, af en toe zon, af en toe een buitje". Regenkleding in de drybag, koffie, broodjes, de peddels en natuurlijk de kano. Alles op de de kanokar. Ingrediënten voor een prachtige kanotocht op de Berkel.
"Dragen jullie over aan de kanostoep?" de fluisterbootschipper heeft er blijkbaar plezier in dat zijn motorvermogen nét niet toereikend is om ons te passeren. Maar ja wat wil je, na al die dagen open kano treffen peddelen met zn twee zijn we weer aardig op elkaar ingespeeld. Onze nieuwe aanwinst past ons wel. Op een lekker tempo varen we richting de stuw aan de Kapperallee. Achter ons wordt nog wat "gegrapt" en op gemak zetten we over.

Kanostoep stuw Besseling Almen Berkel

... Lees verder:
Kanotocht meanderende Berkel

Kanovaren Berkel

kanoroute Berkel vv - solo kano varen Kanoroute Berkel; Warnsveld - Almen, met extra overdraging!

Heerlijk voorjaarsweer vandaag, eerst maar eens even klussen aan het bankje van de Legend. De voorste zit een paar centimeter lager gezet voor wat meer stabiliteit tijdens mijn solotochtjes. Niet dat ik m veel gebruik, geknield vaart toch wat fijner, maar de rand van het bankje zit nu precies goed voor een "ontspannen steun aan de bil". Klaar! Dus op naar de Berkel voor een verrassende kanotocht richting Almen.

... Lees verder:
Kanovaren Berkel

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>