Wedderbergentocht - KanoNoord - 22 km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak In de Wedderbergentocht, ook wel Vriescheloër Vennentocht genoemd, moeten we enkele keren overdragen, meteen goede pauzemomenten? Er zijn meerdere startplekken, een alternatief is geduid bij S2, je kunt ook bij de Wedderbergen starten.

De belangrijkste stromende beken van Westerwolde zijn de Ruiten AA en de Mussel AA, welke uitmonden in de Westerwoldsche AA. Dit riviertje stroomt noordwaarts en mondt uit in de Dollard.

kanonoord Vandaag starten we bij de sluis bij Veelerveen, en gaan zuidwaarts. We verkennen met deze tocht het landschap van het noordelijke deel van Westerwolde, een gebied waardoor de Westerwoldsche AA stroomt welke we ook zullen bevaren. Bij het startpunt staat de korenmolen van Veelerveen. Dit is een achtkantige bovenkruier van 1916. Veelerveen is gebouwd ten tijde van de ontginning van venen, zo is ook het B.L. Tijdenskanaal ontstaan, vernoemd naar Boelo Luitjens Tijdens die zich ingespannen heeft om dit kanaal als onderdeel van een kanalisatieplan doorgevoerd te krijgen. Vlak voor het Mussel AA kanaal zien we een stervormige brug, ......

Deze tocht is gepubliceerd op KanoNoord.nl - KanoNoord organiseert geregeld tochten welke variëren in lengte. Je bent van harte welkom om eens mee te varen, indien je zelf gaat varen en je tochten open stelt voor andere kanovrienden wordt dat zeer op prijs gesteld.

Type: rondtocht
Soort: kanalen en vaarten
Afstand: 22 kilometer
Overdragen: nee
Van - tot: Veelerveen - Wedderveer - Wedde - Blijham - Veelerveen
Startpunt: Korenmolen in Veelerveen
Eindpunt: Veelerveen
Land: Nederland
Provincie: Groningen
Bron: Kanonoord.nl
Route downloaden: Wedderbergentocht