Kano vakantie op de Groninger maren

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Bij het zoeken naar een avontuurlijke kanovakantie wordt in eerste instantie vaak gedacht dat dit alleen maar in het buitenland mogelijk is. Maar juist dichter bij huis zijn ook veel mooie plekjes te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de Groninger Maren.

Recreatieboerderij De Waddenhoeve in Noordpolderzijl biedt kanoliefhebbers een fantastisch kano-avontuur. Samen met je vrienden of het hele gezin op kanotrektocht over de kronkelige watertjes door de provincie. Over een meer en zelfs een voormalige rivier. Je vaart door een middeleeuws stadje en zelfs door de binnenstad van Groningen. Ook het vissersplaatsje Zoutkamp wordt niet vergeten.

... Lees verder:
Kano vakantie op de Groninger maren

Onderdendam - GPStracks - 17 km

kanoroute rondtocht voor kano en kajakDeze route door het Groningse land is aangegeven met bordjes. Wij hebben ze lang niet allemaal gezien, dus de doodlopende slootjes waar we in om moesten keren zijn uit deze track gehaald.

... Lees verder:
Onderdendam - GPStracks - 17 km

Wedderbergentocht - KanoNoord - 22 km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak In de Wedderbergentocht, ook wel Vriescheloër Vennentocht genoemd, moeten we enkele keren overdragen, meteen goede pauzemomenten? Er zijn meerdere startplekken, een alternatief is geduid bij S2, je kunt ook bij de Wedderbergen starten.

De belangrijkste stromende beken van Westerwolde zijn de Ruiten AA en de Mussel AA, welke uitmonden in de Westerwoldsche AA. Dit riviertje stroomt noordwaarts en mondt uit in de Dollard.

... Lees verder:
Wedderbergentocht - KanoNoord - 22 km

Wild water festival op het Damsterdiep?

kanoroute vice versa kanovaren20 juni 2009 - Na een lange rit met behoorlijk wat vertraging aangezien de Ring rond Groningen op diverse punten is afgesloten, eindelijk de eindbestemming bereikt: Het Damsterdiep waar vandaag een "heus" wildwaterspektakel zal plaatsvinden ;-)

Extra gemotiveerd, na een half jaar lang "verplicht stoelzitten" met ogen bijna rechthoekig van het turen naar het beelscherm en verkrampte vingers van de vele wonderlijke code's die in de afgelopen tijd over het toetsenbord zijn gevlogen, worden de meegebrachte kajak's gretig ontvangen.

... Lees verder:
Wild water festival op het Damsterdiep?

Een dagje Wadden met Funsport en the Clan

kanoroute vice versa kanovaren Een foto-impressie: Vanuit Lauwersoog via het Lauwersmeer naar de Waddenzee. Vanhieruit oversteken naar Schiermonnikoog. Een heerlijke dag, weinig wind, dus de moeite waard. Aanrader!

... Lees verder:
Een dagje Wadden met Funsport en the Clan

<< Eerste < Vorige [2 / 2] Volgende > Laatste >>