Kajaktocht Wirdumroute Appingendam - 24km

kanoroute rondtocht voor kano en kajakKajakvaren Groningen, rondtocht; 24 km.; start-eind: KV de Blauwe reigers Appingendam - Westersingel - Damsterdiep - Oosterwijtwerdermaar - Godlinzermaar - Groote Heekt - Nieuwediep - Damsterdiep

Een lekkere nazomerdag. Al vroeg vertrekken we richting het Noorden: Appingendam. Een dikke twee uur rijden. Het is nog frisjes wanneer we onze kajak's "insnoeren" op het dak van de auto. Na wat oponthoud komen we rond kwart over 10 aan bij het clubgebouw van KV de Blauwe reigers. Jo, die ons uitgenodigd heeft voor deze tocht arriveert vrijwel gelijk. Na een hartelijke ontvangst en een snelle kennismaking met de deelnemers maar snel de kajak's op de steiger gelegd. Wordt dit het tempo van vandaag?? Dat ligt nu al hoger dan peddelen met onze Belgische kanovrienden ;-)

... Lees verder:
Kajaktocht Wirdumroute Appingendam - 24km

Groningen Waterstad - kanoroute en kaart

kanoroute rondtocht voor kano en kajak"Bekijk Groningen eens als waterstad; vanaf het water of vanaf de wal. Ontdek hoe belangrijk water voor de stad was én is. En ontdek hoeveel sporen het water heeft nagelaten" De introductie van de folder "Groningen Waterstad" uitgegeven door Toerisme Groningen.

... Lees verder:
Groningen Waterstad - kanoroute en kaart

Kanovrienden Groningen

KanoNoord, jo triepels kano en kajakpagina In 2003 werd gestart met een kanovereniging i.o, met als thuishaven kanocentrum Wirdumerklap in Wirdum. Voor zowel beginners als voor gevorderden werd de gelegenheid geboden om met elkaar te gaan varen zonder verdere verplichtingen. Gebleken is dat met name de vereniging in oprichting als de naamgeving voor mensen verwarrend kon werken. Daarom is besloten verder te gaan onder de naam "kanovrienden Groningen", met welke naam meteen duidelijk wordt dat de primaire uitvalsbasis en het meest door ons bevaren gebied de provincie Groningen met zijn ruim 800 kilometer vaarwater is.

... Lees verder:
Kanovrienden Groningen

Rondje Groningen: Kano-avontuur

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Dag 1 - Start Meerdaagse kanotrektocht, De Noordpolder, via Sluisje Warffum, (openluchtmuseum het Hoogeland) Warffumermaar naar Onderdendam.

... Lees verder:
Rondje Groningen: Kano-avontuur

Kano vakantie op de Groninger maren

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Bij het zoeken naar een avontuurlijke kanovakantie wordt in eerste instantie vaak gedacht dat dit alleen maar in het buitenland mogelijk is. Maar juist dichter bij huis zijn ook veel mooie plekjes te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de Groninger Maren.

Recreatieboerderij De Waddenhoeve in Noordpolderzijl biedt kanoliefhebbers een fantastisch kano-avontuur. Samen met je vrienden of het hele gezin op kanotrektocht over de kronkelige watertjes door de provincie. Over een meer en zelfs een voormalige rivier. Je vaart door een middeleeuws stadje en zelfs door de binnenstad van Groningen. Ook het vissersplaatsje Zoutkamp wordt niet vergeten.

... Lees verder:
Kano vakantie op de Groninger maren

<< Eerste < Vorige [1 / 2] Volgende > Laatste >>