Met stevige wind door het oude Middelzeegebied - 18 km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; 18 km; 4x ovedragen - Wolsumerketting - Snekertrekvaart - Bolsward - Workumertrekvaart - Tjerkwerd - Dedgum - Krabbbedijk - Greonerp - Vlietmeer - Sipkemeer - Rietmeer - Westhem - Vijfhuis - Wolsumerketting.

Vandaag vroeg uit de veren. Met zijn allen vanuit de Turftente op pad naar Wolsumerketting om de Iemswalderhemroute te varen. Een grandioze, afwisselende kanoroute net even onder Bolsward. Het zal een dag vol hindernissen worden. Dat blijkt al snel wanneer we met moeite de aanhanger van de plaats proberen te krijgen. Het spatbord blijkt wat los te hangen, dus wordt even provisorisch repareren. We zijn in ieder geval blij dat we onze kajaks kunnen vervoeren dankzij de sponsoring van Rob. Wanneer we de volgende hindernis willen nemen, blijkt de canadees van Jules en Kathleen net iets te lang voor de aanhanger. Niet verstandig om mee oppad te gaan, bij de eerste de beste verkeersdrempel zal de punt vast op het wegdek gaan plakken. Dat risico nemen we maar niet dus snel even "mobiel" twee kajaks geregeld bij Kootje bij de brug.

... Lees verder:
Met stevige wind door het oude Middelzeegebied - 18 km

Kanovaren Earnewâld, Nationaal Park De Alde Feanen

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanozwerftocht door Nationaal Park de Alde Feanen.
Start bezoekerscentrum of parkeerplats een de Koaidijk.
Een bijdrage van Wouter van Bokhorst


Bij Earnewald in Friesland ligt een mooi kano/kajakgebied. Je auto kan je (gratis)parkeren op het parkeerterrein aan de Koaidijk, een perfect startpunt voor diverse mooie tochten. Achter het parkeerterrein ligt direct een steiger waar je langs bungalowpark It Wiid, naar het mooie natuurgebied de Alde Feanen kunt peddelen

... Lees verder:
Kanovaren Earnewâld, Nationaal Park De Alde Feanen

In alle vroegte even peddelen bij Langweer

kanovaren rondtocht Rondje Langweerderwielen; plm 14 km. - Langweer - Janesloot - Prinses Margrietkanaal - Slingerrak - Langweerdervaart - de Brekken - de Kaai - langs Bokkerwiel - Alde Wei - langs Put van Nederhorst - Langweer

Lekker vanuit je tent op de boerderijcamping genieten van het uitzicht over de Friese meren. In alle vroegte er op uit om een paar uurtjes met de canadees te peddelen. Genieten van de rust en de zojuist opgekomen zon, nog laagstaand over het water.

... Lees verder:
In alle vroegte even peddelen bij Langweer

Akkrum - Kanonatuurroutes - 25 km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Je vaart over mooie watertjes en niet al te grote meren met prachtige uitzichten.
Je passeert leuke stadjes en dorpjes.


kano natuur routes Deze tocht is gepublieerd in de uitgave "Kano Natuur Routes Friesland", een gids met 80 kanonatuurroutes, samengesteld, gevaren en gecontroleerd door Rob Nuij.

... Lees verder:
Akkrum - Kanonatuurroutes - 25 km

<< Eerste < Vorige [2 / 2] Volgende > Laatste >>