3-Meren Kanoroute - 11.6km

3-Meren Kanoroute - Zuidwest Friesland VV-tocht door het prachtige Oud Middelzeegebied met unieke plasbermen, géén overdragingen, lengte 11,6 km.

Vanuit Theetuin Kootje bij de Brug, vertrekken we vandaag, na vanzelfsprekend eerst even een heerlijk stuk zelfgebakken appelgebak geproefd te hebben, voor een wat kortere tocht over de onlangs opengestelde Reidmarroute. Wat een verademing! Géén overdragingen meer op dit traject. In het verleden was het voor de kanovaarder op dit traject behoorlijk "kluunen".

kanovaren in friesland Kanovaren (zonder overdragingen) bij Westhem

... Lees verder:
3-Meren Kanoroute - 11.6km

Rond Sneek Sneekermeer, 29km

zeilkanovaren in FrieslandRondtocht, 2 sluizen (of overdragen); Start-eind Jachthaven Sneekerhof, Bangavaart, Zijltjesloot, Sneekertrekvaart, Houkesloot, Sneekermeer.
Ingezonden door: Zeilkanovaarder Koos Winnips

Avontuur en experimenteren op groot water

Sneekermeer en de kanalen; een kanotocht die al een tijd op mijn verlanglijstje staat. Via het achterland naar Sneek en dan over het grotere water van het Sneekermeer terug naar jachthaven Sneekerhof. Helemaal niet gek met westenwind. In de vaarten krijg je wat beschutting van de wind en -als je een zeilkano hebt- hijs je na Sneek het zeil en dobber je lekker terug naar de haven. Misschien niet verstandig, maar met een start tegen de wind in kan je altijd weer omdraaien en.. het verzet de zinnen.

zeilkanovaren friesland

... Lees verder:
Rond Sneek Sneekermeer, 29km

Een unieke kanoroute door het Friese landschap! - 18km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; 18 km; 1 overdraging (nieuw!) - Wolsumerketting - Snekertrekvaart - Bolsward - Workumertrekvaart - Tjerkwerd - Dedgum - Krabbbedijk - Greonerp - Vlietmeer - Sipkemeer - Rietmeer - Westhem - Vijfhuis - Wolsumerketting.

6-6-2020 - Route (rondtocht 18 km) gestremd wegens overmatige plantengroei.
3 Meren kanoroute is een prima alternatief.


Nieuw! 19-5-2019 - Na diverse werkzaamheden heeft de route nog slechts één overdraging - Tussen het Reidmar en de Wimerts zijn alle obstakels verwijderd - Lees meer op: Nieuwe Reidmarroute geopend

Iemswalderhem kanoroute - Na een heerlijke kop koffie met warm appelgebak vertrekken wij tegen de middag vanuit de Theetuin Kootje bij de brug in Wolsumerketting voor een meer dan afwisselende kanotocht door sloten en plassen van het oude Middelzeegebied. Noordwaarts richting Bolsward over de Snekertrekvaart om na ongeveer drie kilometer linksaf de Warkumertrekvaart in te steken. Links van ons passeren we het pittoreske dorpje Tjerkwerk om na ongeveer vijf kilometer peddelen linksaf onder het houten bruggetje door de scheepvaart achter ons te laten.

... Lees verder:
Een unieke kanoroute door het Friese landschap! - 18km

Scheeneroute, Rottige Meente - 16km

kanoroute de scheene Rondtocht; plm. 16 km.; 5x overdragen dus de kanokar mee; Start-eind: Ossenzijl - Ossenzijlersloot - Linde - Rottige Meente - Scheene - Linde - Ossenzijl

De Scheenekanoroute: een mooie kanotoertocht; een echte aanrader!

De Scheenroute, een fraaie kanoroute door het natuurreservaat de Rottige Meente, op de grens van de provincies Friesland en Overijssel. Dit natuurgebied is in de 19e en 20e eeuw ontstaan door vervening.

... Lees verder:
Scheeneroute, Rottige Meente - 16km

Kanoroute Koningsdiep

"Maak kennis met Kanoroute Het Koningsdiep". Een fraaie ietwat onbekende kanoroute die we graag delen op onze kanokaart. Tussen Bakkeveen en Beetsterzwaag voert de kanoroute je door een eeuwenoud beekdal. Een afwisselend landschap van bos, heide en blauwgraslanden.

... Lees verder:
Kanoroute Koningsdiep

<< Eerste < Vorige [1 / 2] Volgende > Laatste >>