Kanovaren in De Onlanden

In de Kop van Drenthe kun je al het goede van Drenthe beleven" aldus Staatsbosbeheer. Op de grens van Drenthe en Groningen liggen De Onlanden. In dit gebied tussen de stad Groningen en het Leekstermeer is waterberging en natuurontwikkeling gecombineerd. Een aangesloten gebied van meer dan 2.300 hectare, waar moeras, graslanden, houtwallen en petgaten elkaar afwisselen. Het gebied is bij uitstek geschikt per kano, fiets of te voet van te genieten.

Impressie de Onlanden door Ohmyfilm

Recreatiekaart de Onlanden

De stichting Natuurbelang De Onlanden heeft een recreatiekaart gepubliceerd met bijzondere plekken binnen dit uitgestrekte gebied. Ook de dieren die in het gebied te vinden zijn, staan op de kaart. Een must voor liefhebbers van natuur in de "achtertuin" van de stad. Fiets- ruiter- wandelpaden, uitzichtspunten en kanoroutes zijn hier duidelijk ingetekend.

Kanoroutes in de Onlanden

In de Onlanden is het heerlijk toeven. In het gebied zijn diverse korte en lange kanoroutes uitgezet. In het Leekstermeer is een vaargeul, maar ook de vele kleine zijkanaaltjes zijn per kano goed bereikbaar. De diverse kanoroutes zijn op de kaart terug te vinden.

Natuurtip! Rust is voor veel diersoorten belangrijk.
Kanovaren buiten de aangegeven routes is niet toegestaan! zoals o.a. in de slenken, het Langmameer en in het Eelderdiep

Natuur in de Onlanden Kaart Onlanden