Kanoparadijs Weerribben-Wieden

kanoroutes - kanovaren

Photography by kanoweb

Op zn Zweeds kanovaren in de Weerribben

Prachtige dagen zo met Hemelvaart en Pinksteren om eens heerlijk te kanovaren in de Weerribben. Dit jaar echt op zijn Zweeds, compleet met die kleine verrekte knotten. Met zoveel vocht op het gras hoef je niet lang te wachten voor ze weer eens flink toe slaan. Al dat gekriebel en gejeuk weerhoudt ons er niet van om flink wat toertjes te peddelen. Eerst maar eens een kort tochtje rond Kalenberg om onze "Zweed" te laten wennen aan dit uniek stukje Nederlands vaarwater.

swedish wood canvas canoe - abc fabrikerna Kungälv De ruim zestig jaar oude Zweedse hout-canvas kano heeft afgelopen winter een flinke opknapbeurt gehad. Nieuwe boeg- en boordlijsten, kiel en na het vervangen van wat rot hout, toch zoveel mogelijk de oude look in ere gelaten. Antirimpelcrème werkt immers ook niet meer na je 60ste ;-) Alles strak in de lak en een fraai kleurtje om fris glimmend te toeren door de Weerribben.

open kano varen voor kanomaatjes De eerste tochtjes wordt solo gevaren, maar al snel wil mn kanomaatje graag voorin. Al snel is ie weer gewend aan de flinke ruimte van de open kano. Met zijn pootjes voor op het dek en de neus in de wind lekker genietend. Zo te zien bevalt het hem stukken beter dan achter in het "ruim" van de kajak. Een rondje Nederland, een uitstapje naar Blokzijl, tochtje via de Banrock Marshes, binnendoortjes via de "Amazonekreek" en in de avonden lekker rustig op zoek naar de reeën.

tandem of solo, plezier in open kanovaren weerribben Tijd voor een tandemvaartje. Beschut richting Ossenzijl en over de vaart terug. Als een speer glijdt de Zweed door het water, af en toe wat golven van voorbijvarende scheepvaart trotserend. Een mooiere doop kan deze kano zich niet wensen, de Weerribben op zijn Zweeds. Zomerse temperaturen afgewisseld met de nodige plensbuien. Een prachtige natuurbeleving en pas een klein voorproefje op wat nog komen gaat...

Restauratie kano met dank aan de tips van enkele leden van
de Harry Macfie Canoe Club