Photography by kanoweb

    Home · Landen · Wildwateravontuur in het Atlasgebergte

Wildwateravontuur in het Atlasgebergte

Actief en sportief de natuur van Marokko optimaal ervaren? Je denkt in eerste instantie bij een vakantie in Marokko niet zo snel aan sneeuw, smeltwater, wildwater en raften, maar eerder aan de Sahara, kamelen, zon en een exotisch landschap. In het Atlasgebergte vind je wellicht jouw sportieve uitdaging; Wildwater raften. Mount Toubkal is na Mount Kilimanjaro de hoogste berg (4167m) van Afrika. In de winter ligt het er vol met sneeuw en in de zomer vormen zich uit het smeltwater hiervan enkele grote rivieren.

raften in marokko Het heldere, blauwe, ijskoude wildwater baant zich onder een temperatuur van soms wel 30 graden een weg door het roodkleurige gebergte. Het is een ideale combinatie van woestijn en bergachtig landschap. Het raftseizoen is tussen maart en juni en is afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw in de bergen en de temperatuur om deze te laten smelten.

Raften in Marokko
Na jaren van reizen en werken in de buitenwereld vond Yann Coppen, eigenaar en raftgids van Berber Rafting Adventures, het tijd om zijn passie te gaan delen in Nederland. Hij neemt je graag mee op een spectaculair wildwater avontuur door het Atlas gebergte. Met respect voor de lokale bevolking en natuur, zonder sporen achter te laten. Het doel van Berber Rafting Adventures is de mensen de lokale cultuur laten voelen, ruiken en proeven en met anderen delen.

Voor actuele informatie bezoek: Berber Rafting Adventures