Kanovakantie Portugal - een waar kanoparadijs!

Kanocentrum "Wirdumerklap" organiseert een aantal malen per jaar kanovakanties in het prachtige Portugal. Een waar kanoparadijs waar cultuur en avontuur samengaan. De vakanties zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De ervaring en de wensen van de groep bepalen het programma. Een uitermate geschikte vakantie om kennis te maken met een prachtig gebied in de Algarve. Tevens kunt u onder leiding van een ervaren hoofd-instructeur uw kanotechnieken verbeteren.

kajakken in portugal

Meer techniek spaart kracht en geeft u meer kanoplezier.

Kanoën in Portugal. De gemiddelde temperatuur is er 24 graden terwijl het water gemiddeld zo'n 21 graden is. Het vakantiehuis van Wirdumerklap, waarin 6 mensen kunnen logeren, is de uitvalsbasis. Het huis ligt vlakbij het strand in het vissersdorp Manta-Rota. Het dorpje ligt aan de weg Faro/Villa Real, op ca. 45 km van het vliegveld. Er is een garage voor de stalling van de trailer, de kano's en andere materialen.

kajakvaren portugal Afhankelijk van de samenstelling van de groep worden één- of meerdaagse tochten gemaakt waarbij langs het strand wordt gevaren, in de lagunes of over de grensrivier. In de lagunes is er wel stroming maar geen golven of branding. Alleen de ingangen naar de oceaan kunnen erg spannend zijn maar deze kunnen vermeden worden. Het lagune-gebied strekt zich uit van Manta-Rota tot voorbij Faro en wordt de Rio Formosa genoemd. Het is sinds 1978 een erkend Europees natuurgebied als rust- en broedplaats voor veel soorten vogels. U treft er o.a. ooievaars en flamingo's.