Kajakvakantie in Noorwegen

Nautesund Fuglefredningsområde (een beschermd vogelgebied), een deel van Bråfjorden en Gvannesbukta in Sauherad is een mooie uitvalsbasis voor heerlijke kano- en kajaktochten over het Telemarkkanaal. Het natuurgebied is een perfecte omgeving voor vogels om te nestelen, maar ook een rust en voedsel gebied voor trekvogels. Langs het meer en de rivieren vind je meerdere beverkolonies. Onderweg in de kano op een stille avond heb je een grote kans om ze te spotten. Een uitgelezen gebied om eens te overwegen je kanovakantie (zowel korte als meerdaagse tochten) te plannen.

Kajakvaren Telemarken Fotografie: © Lystang Camping

... Lees verder:
Kajakvakantie in Noorwegen

Telemarkspadlern

Voor de wat sportieve vaarders een prima tip!: In het weekend van 17 - 18 september 2016 wordt het Telemarkspadlern georganiseerd met start in Notodden. De deelnemers varen voorbij de camping. Telemarkspadlern kent een wedstrijd en een toer klasse.

... Lees verder:
Telemarkspadlern

Padleguide Telemark

Telemark Paddleguide Fantastich beschreven peddelgidsen van zowel het kustgebied van Telemarken, alsook het voor kano- en kajakvaarders meer toegankelijke Telemarkkanaal. De gids is te bestellen op Padleguiden.no

Telemarkskanalen
Het Telemarkkanaal (Telemarkskanalen) in Noorwegen bestaat uit

... Lees verder:
Padleguide Telemark