Kajakvaren met Adriatic Sea Kayak Expedition Croatia

Nationaal Park Kornati en het naastgelegen Natuurpark Park Telašcica met "Dugi Otok" (vrij vertaald "lang eiland") zijn fantastische en zeer speciale plekken in Kroatie om eens met een zeekajak te gaan verkennen.

Fotografie: © Adriatic Sea Kayak Expedition Croatia

De Kornati Eilanden

De Kornati eilanden zijn de parels van de Kroatische zee. Peddelend met je kajak heerlijk genieten in een doolhof van 89 eilanden verspreid over de Middellandse Zee. Deze meest bekende eilandengroep maakt onderdeel uit van een grotere groep van meer dan 150 eilanden in het Kornatie gebied.

Fotografie: © Adriatic Sea Kayak Expedition Croatia

In 1980 is deze regio uitgeroepen tot een Nationaal Park vanwege de geweldige natuurschoon, gevarieerde kustlijn, interessante geoformologie en vooral het rijke leefgemeenschap van het maritieme ecosystem. Het nationaal park is gelegen in een gebied van 200 vierkante kilometer met een kustlengte van 238 kilometer. vele eilanden kennen hoge toppen. vanaf de hoogste (237 meter) kijk je uit over de hele archipel én het vaste land. Dat dit gebied interessant is voor kajakkers mag duidelijk zijn. Vooral de steile kliffen, de zogenaamde "kronen" zijn spectaculair. De hoogste is Klocubar (80 meter). De langste vindt je op het eiland Mana met een lengte van 1350 meter.

Fotografie: © Adriatic Sea Kayak Expedition Croatia

Natuurlijk zijn er veel andere interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken op je kajaktocht. De overblijfselen van een zoutmagazijn in Lavsa, fort Turete uit de 6e eeuw, de christelijke basiliek, enkele kleine kerken, de olijven- en vijgenvelden, of de locatie waar de film "As The Sea Rages" is opgenomen. Op de eilanden zelf is geen water- en electriciteitsvoorziening en tijdens de zomermaanden zie je er veel schapen en ezels. Overigens zijn de meeste eilanden privébezit en worden gedurende de wintermanden incidenteel bewoond.

Meer info: Adriatic Sea Kayak Expedition Croatia