Kajakvaren met Adriatic Sea Kayak Expedition Croatia

Nationaal Park Kornati en het naastgelegen Natuurpark Park Telašcica met "Dugi Otok" (vrij vertaald "lang eiland") zijn fantastische en zeer speciale plekken in Kroatie om eens met een zeekajak te gaan verkennen.

Fotografie: © Adriatic Sea Kayak Expedition Croatia

... Lees verder:
Kajakvaren met Adriatic Sea Kayak Expedition Croatia

Telascica en Dugi Otok

Het meest indrukwekkende is te kajakken door de vele openingen onder de hoge kliffen die tot wel 200 meter boven de zeespiegel uitsteken. Fraai gecultiveerde weilanden en heuvels van Dugi Otok zijn rijk aan mediterrane vegetatie met meer dan 300 soorten flora en even rijke fauna. De onderzeese wereld heeft meer dan 250 plant- en 300 diersoorten.

... Lees verder:
Telascica en Dugi Otok

Zoek het avontuur op de prachtige Cetina rivier!

De veelzijdige Cetina rivier is een geliefde zoetwaterlocatie voor kano- en raftingliefhebbers. De rivier ontspringt in het noordoosten van Kroatië. Om precies te zijn aan de voet van de berg Dinara, in een dorpje dat met Cetina dezelfde naam draagt als de rivier. Met een totale lengte van 101 kilometer mondt de rivier uiteindelijk in het zuiden uit in de Adriatische zee, op een steenworp afstand van de historische stad Split. Dat de Cetina zo geliefd is onder watersporters is mede te danken aan de diversiteit aan landschappen die het passeert. De rivier stroomt namelijk langs adembenemende rotspartijen, canyons en valleien. Daarnaast is het karakter van de Cetina over de gehele lengte gezien zeer afwisselend. Zo biedt dit water voor elk wat wils.

... Lees verder:
Zoek het avontuur op de prachtige Cetina rivier!