Lac de Saint Pardoux

Inmiddels zijn we een week onderweg. De zon staat lekker te branden. Een dag om niet te lang in de auto te zitten maar lekker naar het water te gaan. De avond tevoren hebben we besloten om vanuit de camping de omgeving van het meer van Saint Pardoux te verkennen.

Via een omweg, in Aubusson de verkeerde afslag gepakt en bijna weer in Limoges terecht gekomen, komen we uiteindelijk via wat kleine landweggetjes aan bij het meer van Saint Pardoux. Aan de ene kant van het meer ligt een grote camping met een grote parkeerplaats voor dagrecreatie, daar dus niet naar toe.

... Lees verder:
Lac de Saint Pardoux

De Dordogne

Lekker vroeg op, het is prachtig mooi weer, dus samen doen we de opgespaarde was. Een lijntje spannen achter de caravan en daarna door naar het nautisch centrum van Siauve. Vanaf de camping zo'n vijftig meter steil naar beneden met de kano (en weer terug) lijkt ons niet zo’n goed idee. We rijden tot aan het strand, alles uitpakken, de auto weer naar boven onder de bomen geparkeerd. Gelukkig is het nog niet druk, we zijn lekker vroeg. Casper weer voorin en rustig peddelen we het stuwmeer op. De lucht is helder blauw. Het belooft een mooie dag te worden. We varen eerst langs de rechteroever, het stuwmeer is hier vrij breed, ik schat zo’n tweehonderd meter, voorbij de camping.

... Lees verder:
De Dordogne

De Loire

Al vroeg vertrekken we met de auto richting Imphy, even onder Nevers, voor een tocht van vierentwintig kilometer over de Loire. In Imphy aangekomen is het even zoeken naar een geschikte opstapplaats, even buiten het plaatsje, vlak bij een sportpark aan een doodlopende weg.

De auto teruggebracht naar het station, deze halen we aan het eind van de dag wel weer op. Na een kwartiertje wandelen weer terug aan het water. Langs een oude verotte boomstam leggen we de kano in het water, pakken rustig alles in en klaar voor vertrek. De rivier is hier naar schatting zo’n twintig meter breed. De bedding is zeker drie maal zo breed, er staat dan ook niet veel water. Dit is onderweg ook duidelijk te zien aan de gigantisch vele eilandjes en zand- en grindvlaktes. Het lijkt een mooie dag te worden, wel bewolkt, maar toch.

... Lees verder:
De Loire

<< Eerste < Vorige [3 / 3] Volgende > Laatste >>