Lac de Saint Pardoux

Inmiddels zijn we een week onderweg. De zon staat lekker te branden. Een dag om niet te lang in de auto te zitten maar lekker naar het water te gaan. De avond tevoren hebben we besloten om vanuit de camping de omgeving van het meer van Saint Pardoux te verkennen.

Via een omweg, in Aubusson de verkeerde afslag gepakt en bijna weer in Limoges terecht gekomen, komen we uiteindelijk via wat kleine landweggetjes aan bij het meer van Saint Pardoux. Aan de ene kant van het meer ligt een grote camping met een grote parkeerplaats voor dagrecreatie, daar dus niet naar toe.

Alles mee voor een lekkere kanotocht, dus een rustig plekje uitzoeken en de kano van het dak. Alles uitgepakt en we zijn klaar voor de tocht. Nog even de auto in de schaduw van een grote boom parkeren en klaar. Gerda maakt met haar armen een gebaar van peddelen….. Shi( )ps, peddels nog in de caravan. Dat wordt dus terug. Na drie kwartier en bijna zestig kilometer kunnen we uiteindelijk het water op. Lekker warm die bankjes van de kano, bijna niet op te zitten, het is misschien toch handiger om de kano even om te draaien.

We maken een prachtige tocht over een gedeelte van het meer.
Graag willen we nog verder, maar ook hier is weer een gedeelte uitsluitend bestemd voor pleziervaart. Op de weg terug naar de camping hebben we weer eens geluk, we kunnen gas bijtanken. Scheelt toch behoorlijk. ‘s Avonds maak ik samen met de buurjongen nog een laatste tocht op de Taurion. Een heel andere kijk op de natuur zo in de schemering. Nog even afrekenen, de volgende dag trekken we verder richting de Dordogne.

Via een mooi route met kleine binnendoorweggetjes en prachtige vergezichten komen we uiteindelijk aan in Bort les Orgues aan de bovenloop van de Dordogne. Het is nog steeds lekker warm weer. Aangekomen zien we het stadje al ver beneden ons liggen.

We dalen af via een helling van acht procent over vier kilometer. Rustig rijden we het stadje door. Een camping municipal staat aangegeven. deze blijkt van een dorpje verderop te zijn: Siauve.

Onder langs de dam rijden we omhoog tot aan de camping. Meer dan genoeg plaats. Een prachtige camping in terassen ingedeeld, alleen onoverzichtelijke bewegwijzering en nummering. Dit zal ons even later dan ook vies opbreken. Op weg naar ons stekje rijden we een verkeerd pad in, kunnen hier niet meer draaien, aangezien het pad naar enkele huisjes leidt en beslist niet voor een auto met caravan geschikt is.

Met behulp van enkele Franse vakantiegangers lukt het ons om het hele zaakje weer op de goede weg te krijgen. uiteindelijk vinden we het plekje dat we hebben uitgezocht. Lekker rustig, midden in het bos, met uitzicht op de groene wal van het hoger gelegen terras.

We installeren ons lekker ruim en trekken daarna nog even de omgeving in. Chateau du Lac: een prachtig gerestaureerd kasteel, ligt op een landtong midden in het stuwmeer van de Dordogne. Van bovenaf een prachtig gezicht. We besluiten een kijkje te nemen. Gigadruk, bussen vol toeristen, auto’s aan alle kanten van de weg geparkeerd, veel badgasten, vanwege een leuk strand. Kortom erg leuk, maar niets voor ons. We sluiten de dag dan ook maar af met een lekkere borrel.