De eerste kanotochten in Frankrijk

Onze Trapper, waar we heel wat tochten mee maken, gaat ook dit jaar weer op het dak van de auto. Nu voor een eerste kennismaking met de wateren in Frankrijk. Onze vakantie is gepland voor drie weken. Niet langer dan vier dagen op een camping en dan weer verder. Op de heenreis gaan we eerst langs onze ouders, zij zijn al enkele weken eerder vertrokken.

De eerste stop maken we in Anet, zo'n vijftig kilometer ten westen van Parijs.
Het is de bedoeling de eerste kanotocht te houden op de Eure.
Aangezien alle campings langs deze route of vol, of prive zijn, komen we terecht op de camping Municipal van Anet. Een bijzonder leuke camping, ongeveer vijf minuten lopen van Chateau d'Anet, een prachtig jachtslot gebouwd in 1547. 's Avonds lopen we wat in het stadje en genieten van de prachtige gebouwen rondom het kasteel. Aangezien we hier niet direct aan het water zitten besluiten we de volgende dag maar door te trekken naar Poitiers.

We volgen de groen route, maar komen toch tot de conclusie dat je van deze uitgestrekte vlaktes moet houden om hier je vakantie door te brengen. In de namiddag komen we bij onze ouders op de camping aan. La Potiviniere, een boerenhoeve met een kleine camping en zo'n twintig plaatsen. Een aangelegd meer (rechthoekig) enkel om te vissen waarvan een klein gedeelte als zwemgelegenheid.

Op de boerderij zelf is niet veel te doen. Erg rustig is het er wel. In de appelgaard pakken we een mooi schaduwrijk plekje voor onze caravan.
Hier blijven we wel enkele dagen om de omgeving te verkennen. De volgende dag slaan we een klein weggetje achter de camping in en rijden richting Chauvigny. Eerst verkennen we de omgeving en besluiten om 's middags met onze ouders terug te gaan.