Mecklenburger Seeënplatte

Een inzending van een enthousiaste peddelaar!
Kees Schuur heeft het afgelopen jaar gepeddeld in Mecklenburg. Hij is zo vriendelijk geweest ons zijn interessante informatie toe te sturen over de mogelijkheden op de Mecklenburger Seenplatte:

Afgelopen jaar heb ik vijf dagen gepaddled in Mecklenburg, op de Mecklenburger Seenplatte (tussen Berlijn en Hamburg, 670 km van Utrecht) Het is een schitterend en afwisselend gebied. Op de drukker bevaren route (Berlijn- Rostock) zijn sluizen, in de rustige gebieden (sommige meren volledig bedekt met waterlelies, sommige meren alleen toegankelijk of bereikbaar voor kano's. Prachtige verbindingsslootjes tussen de meren, etc) zijn goede overdraagplaatsen (karretjes vaak voor weinig te huur) en overal zijn campings, met aanlegsteigers en grasveld daarnaast voor kanoërs. Deze campings staan ook vermeld op de overzichtskaarten.

Een overzichtskaart van het hele gebied (incl. Locaties van campings):
overzichtskaart.

Kanoverhuur is op verschillende plaatsen mogelijk. Ik heb een kano (en tent) gehuurd bij Kandra. Vriendelijke lui en een rustige camping.

Er zijn vele routes mogelijk. Ik heb met een Canadees (Hasle, 5,30m) de "10 meren rondtoer" gemaakt, met enkele uitstapjes naar andere meren. Maar er zijn vele opties zoals eendaagse, 2-daagse, 3-4 daagse ("10-Seen-Rundtour" 46 km), 5 daagse, 6 daagse, 7 daagse (Rundtour "Müritz Nationalpark Rundtour 2" 74 km; door een natuurgebied; een overdraagplaats is 5 km, maar daar rijdt een kano-shuttle: € 4,-p.p. en € 4,- p.kano)
Een aantal sites waar deze routes op zijn beschreven (met kaarten) zijn: Pack und Paddel en Kanustation Granzow
Meer kanoverhuurbedrijven zijn te vinden op: "kanustationen"

Het hele gebied Mecklenburg - Vorpommern is een mooi kano-gebied, deels op meren en deels op zee: "paddeltouren"

Ik hoop dat jullie iets aan deze info hebben en aan jullie mooie site kunt toevoegen.

Met vriendelijke groet, Kees


Kees: bedankt!