Enkele kanotochten in Duitsland - Lauterach

Dit riviertje is het best bevaarbaar voor geoefende kanoers. De afstand van Ransbach tot Schmidmuhlen is ongeveer 18,5 km. Voor Schmidmuhlen is de linkerarm bevaarbaar.

Je moet er tenminste vier uur voor uittrekken. Vanaf de molen tot aan Schmidmuhlen is er een krappe doorvaart onder de overkapping en brug.

Laaber

De Laaber is van Parsberg bevaarbaar tot aan de monding in de Donau, dit is ongeveer 50 km.

Tussen Parsberg en Alling zijn er 39 stuwen die niet alle met de kano te bevaren zijn. In Alling alleen al zijn er zeven. Je moet op zijn minst 5 kilometer voor de monding van de Donau, in Alling de tocht beeindigen.

Regen

Van Roding tot aan Nittenau is het ongeveer 33 km varen. Van Nittenan naar Ramspau 25 km.


Van daaruit kun je hooguit tot Regenstauf doorvaren (plm. 5 km.) De stroming is altijd goed en het landschap zeer mooi.

Vils

Bij Amberg is het bevaren van de Vils niet aan te bevelen.
Er zijn enkele stuwen met slechte uitstapmogelijkheden te overwinnen.
Van Wolfsbach tot aan Schmidmuhlen zijn er zes stuwen, die maar voor een deel bevaarbaar zijn. Wolfsbach - Schmidmuhlen: 17 km.
Van Wolfsbach naar Kalmunz is het 33 km met acht stuwen. De stroming is af en toe goed. De Vils van Schmidmuhlen tot aan de monding van de Naab bij Kalmunz is ongever 16 km lang.

Op dit stuk zijn ook vier stuwen te nemen. Van Kalmunz kan verder de Naab bevaren worden, ongeveer 12 km tot aan de camping.

Donau

Een snelle stroming vanaf Ingolstadt tot Kelheim. Afstand 44 km. Bij Kelheim een mooie doorvaart. Van Kelheim tot aan Steinernen Brucke in Regensburg is het plm 35 km varen.
Op dit stuk bevinden zich twee stuwen met aan de rechterzijde een kano-glij-goot. Van Kelheim tot aan de camping is het 36 km stroomop de Naab, met weinig tegenstroom.