Ontdek de Mecklenburger Seenplatte per kano of kajak

De Mecklenburger Seenplatte (Noord Duitsland) bestrijkt op zich een behoorlijk groot gebied. Echter op de grens van Brandenburg en Mecklenburg in het gebied grofweg tussen de plaatsjes Rheinsberg, Mirow, Kratzberg, Neustrelitz, Wesenberg, Fürstenberg bevindt zich een waar mekka voor de kanovaarder:

De Mecklenburgische Kleinseenplatte.
Een aaneenschakeling van van kleine en grotere meren, verbonden door prachtige doorvaartjes, kanalen, riviertjes en beken. Weidelandschappen en dichte naald en loofbossen wisselen elkaar af.

... Lees verder:
Ontdek de Mecklenburger Seenplatte per kano of kajak

Kanogids voor Zuidwest Duitsland

Het Zuidwesten van Duitsland biedt een keur aan peddelwater. Van wildwaterbeken, gemoedelijke weideriviertjes, bosrijke meren tot grootwater, alles voor de peddelliefhebber! De meest geliefde kano en kajakroutes in Duitsland over de Lahn en Jagst, grote rivieren als Rijn en Moesel, de bovenloop van de Weser en Donau en natuurlijk talrijke wildwaterbeken in het Schwartzwald en Pfalz.

... Lees verder:
Kanogids voor Zuidwest Duitsland

Kanorouteboekjes Mecklenburg-Vorpommern . Brandenburg

Kanoroutes Mecklenburgse merengebied

Kanokaart Mecklenburgse Kleiseenplatte Het Mecklenburgse merengebied is het grootste merengebied van Centraal Europa. Het bestaat uit meer dan 1000 kleine en grote meren. Het grootste meer is de “Müritz”, wat zoveel betekent als “kleine zee”. Door de met elkaar verbonden waterwegen kun je vanuit Berlijn of Hamburg tot in het hart van Mecklenburg varen, steeds geflankeerd door het indrukwekkende landschap. Om de prachtige meren en riveren zonder stress te ervaren en het landschap vanaf het water optimaal te beleven, kun je onder andere een kajak of kano huren.

... Lees verder:
Kanorouteboekjes Mecklenburg-Vorpommern . Brandenburg

Kanotocht op de Örtze

Midden Juni, goed weer, dus gewoon even een kort weekend er tussenuit. Tentje mee en op naar Winsen tussen Hannover en Hamburg. Camping Im Stillen Winkel, een leuke camping aan de rand van natuurgebied Lünerburger Heide.

De eerste dag gelijk maar eens een korte tocht gemaakt over de Örtze, een smal riviertje kronkelend door prachtig bos- en weidelandschap.

Dankzij de redelijke stroming is het ook nog lekker inspannend om af en toe op een normale manier de korte bochten door te komen. Het is lekker rustig, zon hoog aan de hemel dus af en toe lekker even aan de wal om onder de bomen en beetje verkoeling te zoeken. Het is hier echt rustig genieten.

... Lees verder:
Kanotocht op de Örtze

Enkele kanotochten in Duitsland - Lauterach

Dit riviertje is het best bevaarbaar voor geoefende kanoers. De afstand van Ransbach tot Schmidmuhlen is ongeveer 18,5 km. Voor Schmidmuhlen is de linkerarm bevaarbaar.

Je moet er tenminste vier uur voor uittrekken. Vanaf de molen tot aan Schmidmuhlen is er een krappe doorvaart onder de overkapping en brug.

... Lees verder:
Enkele kanotochten in Duitsland - Lauterach

<< Eerste < Vorige [1 / 2] Volgende > Laatste >>