Kleine Belt, Denemarken

Een kanotocht op de Lillebelt bij Kolding ligt niet zo voor de hand, maar toch proberen, wie niet waagt... ;-)

Op weg naar Zweden blijven we een paar nachtjes over op camping Sonderskov, net onder de brug naar Middelfart op Funen. De camping ligt vrij hoog aan de kust, dus met de kano eerst een flink eind naar beneden, gaat nog makkelijk, terug zal moeilijk worden, het pad is vrij steil. Voor in de kano wat extra gewicht zodat ik 'm in m'n eentje wat beter onder controle kan houden.

Het is een prachtige natuur, redelijk groot water, maar gelukkig niet teveel wind. Verderop wat vrachtschepen die de doorgang onder de brug passeren. Langs de kust is het redelijk goed peddelen, ik ga dan ook niet te ver uit. Na een paar uurtjes genieten keer ik terug, een heel aparte ervaring, wie weet voor herhaling vatbaar. Heb in ieder geval kunnen proeven aan heel andere omstandigheden dan op meren of rivieren.

Nog wel even de kano terug omhoog, het zwaarste klusje van de hele tocht, in ieder geval weer flink genoten! Later zal ik in Angelholm, Zweden, op het Kattegat nog wat meer ervaring opdoen.

Aanraders voor een dagje anders dan kanovaren:

- De 147 meter hoge Himmelbjerg is een van de beroemdste en mooiste uitstapjes. Vanaf de toren, op de top van de Himmelbjerg, heb je een schitterend uitzicht over het fantastische landschap.

- Het oudste dampschip ter wereld 'Hjejlen' dat vaart tussen Silkeborg en Himmelbjerget. Een tochtje is zeker aan te raden.

- AQUA Ferskvands Akvarium is het enigste zoetwateraquarium van Denemarken, en het grootste van Noord-Europa.