Photography by FreerangerCanoe

Skin-On-Frame open kano bouwen

Na een flink tijdje knutselen mag het resultaat er zijn, een fraaie (tandem)/solo kano: skin-on-frame. In de winter van 2012 op 2013 stukje bij beetje en met veel hindernissen gebouwd in de gang en meteen zijn decoratieve "vaste plek" aan het plafond.

Lees ook "fragmenten uit een bouwblog":

Kano bouwen? - Recyclen, dat geeft karakter!

skin on frame kano

... Lees verder:
Skin-On-Frame open kano bouwen

"Weer of geen weer" solo-toertocht Weerribben

kanoroute weerribben rondtocht voor kano en kajak Rondtocht; plm. 14 km.; Start-eind: Kalenberg - Heer van Diezenvaart - Diepe Wiede - Nieuwe Vaart - Tweede Bokvaart - Lokkenvaart - Kalenberg

12 okt 2013 - Nou ja... solo??... Voor de meeste solovaarders was deze uitnodiging op de website blijkbaar te kort dag of het risico op slecht weer iets te groot. Niettemin was het op de parkeerplaats Kalenberg rond 10-en een drukte van belang en bovendien prima weer! Peddelaars vanuit alle windstreken trekken er vandaag op uit om nog even te genieten van een fraaie rondtocht door de Weerribben.

... Lees verder:
"Weer of geen weer" solo-toertocht Weerribben

Solovaarders doen het op

kanoroute weerribben rondtocht voor kano en kajak De windvanger op de rietgedekte kap van het Doevehuis in Kalenberg vertelt ons telkens perfect welke richting we vandaag ons toertje door de Weerribben het best kunnen peddelen.

Eerst maar eens tegen de aanhoudende wind van de laatste dagen in, om aan het eind van de tocht lekker te kunnen profiteren van een flink stuk "wind mee". "On tour" is het heerlijk genieten van vooral de rust. Het is opmerkelijk stil ondanks toch een vakantieperiode.

... Lees verder:
Solovaarders doen het op

Solokano.nl in een nieuw jasje!

Ruim twee jaar op het web en vele nieuwe solovrienden verder is het tijd voor een kleine "make-over", aldus enkele leden van Solokano.nl. Met de nieuwe uitstraling hoopt Solokano.nl zowel de leden, vrienden, belangstellenden én aspirant solovaarders op een transparante wijze te interesseren voor de vele facetten van het open kano solovaren.

... Lees verder:
Solokano.nl in een nieuw jasje!

Solokano - Peddelen met plezier!

Al behoorlijk wat jaren wordt er flink gepeddeld. Zowel met (tandem) open kano en kajak. Sinds een tijdje is er een nieuw "maatje" bijgekomen, de solokano. Voorzichtig op de watertjes in de buurt de eerste peddelslagen gemaakt. Best even wennen, wanneer je een stabiele tweezitter gewend bent. Voor je het weet heb je een nat pak ;-) Maar met hulp van de vriendenclub en goede aanwijzingen vaar ik onderhand behoorlijk op m'n gemak. Eigenlijk is het dan ook gewoon een kwestie van "met plezier peddelen!".

... Lees verder:
Solokano - Peddelen met plezier!