Kajakvaren op de Kleine Nete

"Tussen Retie en Grobbendonk is de Kleine Nete geschikt voor kano- en kajakvaart. Je vindt er alle nodige voorzieningen zoals aanlegsteigers, picknickbanken, vuilnisbakken en informatiepanelen. Avonturiers die op zoek zijn naar een bloedstollende adrenalinetrip vol kolkende stroomversnellingen zijn hier aan het verkeerde adres. Wat mag je wel verwachten?

Een ontspannen voortkabbelende maar fascinerende tocht door een idyllisch brokje natuur vanaf de watermolen in Retie tot de watermolen van Grobbendonk, waar de tocht tenslotte uitmondt in een wondermooi parklandschap. Onderweg kom je langs enkele prachtige natuurgebieden zoals De Zegge, het Olens Broek, Snepkensvijver, het Zwart Water en het Peertsbos. Je passeert ook de Kempense Heuvelrug, een oude duinengordel waarop een indrukwekkend wandelnetwerk werd uitgebouwd. Je kunt er ook uitstekend mountainbiken en paardrijden. Kortom, een gedroomd dagje uit voor het hele gezin." ...

Aldus een fraaie brochure van Toerisme Provincie Antwerpen. Kajakvaren op de Kleine Nete.
De brochure, voorzien van vele tips, routekaart en verhuuradressen is helaas niet meer te downloaden, maar we hebben een alternatief: 2 kajaktips met als bonus een stadstocht door het historische Gent.