Photography by kanoweb

Kano of kajak reparatie en onderhoud

Wintertijd, niet voor alle vaarders het eind van het vaarseizoen, maar vaak wel de tijd om het vaarmateriaal eens extra onder de loep te nemen. Ook op je zomerkanotocht is het wel eens nodig om iets te repareren wanneer je onverhoopt wat schade oploopt.

kajak of kano?Kajak of kano? ツ
Kom je er met bepaalde klusjes niet helemaal uit? Dan is er via het web best wel wat nuttige informatie te vinden. Met plezier zetten we wat handige informatie en adresjes voor je op een rij, zodat je niet zo ver hoeft te zoeken.

... Lees verder:
Kano of kajak reparatie en onderhoud

Kanovaarwegen en kanovoorzieningen

Al weer een tijdje terug berichtten wij hier over het rapport "Kanovaarwegen in Nederland" (een gezamenlijk project van het Watersportverbond (WSV) en TKBN). Waardevolle aandachtspunten voor onder andere beleidsmakers en ontwerpers van vaarwegen én natuurlijk héél kanovarend Nederland. Aandachtspunten waar wij als team Kanoweb met regelmaat naar verwijzen, wanneer we vragen en/of opmerkingen ontvangen waar dit uitvoerige rapport bij het antwoord van belang kan zijn.

... Lees verder:
Kanovaarwegen en kanovoorzieningen

Recreatief oppad met kano of kajak!

Veel mensen combineren hun sportieve activiteit tegenwoordig maar al te graag met ontspannend bezig zijn. Aangespoord door bijvoorbeeld een van de vele TV-programma's of door vrienden van de sportclub. Lekker oppad met het gezin, vrienden, kennissen of in je eentje. Tijdens een dagje uit, korte of langere vakantie heerlijk genieten van natuur, rust en vele mooie, nog onontdekte plekjes in Nederland of het buitenland.

... Lees verder:
Recreatief oppad met kano of kajak!

Varen doe je samen!

Interview met Sander Wels, Rijkswaterstaat Waterdistrict Twentekanalen-IJsseldelta, door Martin Stevense (Coördinator VeluweRally)

Het is vrijdagmorgen 25 juni 2010. Sander Wels zit nog in een bespreking over de bouw van een nieuwe sluis als ik hem bezoek in het kantoor van Rijkswaterstaat aan de Hanzeweg in Deventer. De eisen aan de sluis, de verschillende partijen die er mee te maken hebben, de veiligheid, allemaal punten die veel aandacht vragen.

... Lees verder:
Varen doe je samen!

Vaarregels recreatie- en beroepsvaart

Om de veiligheid op de Nederlandse vaarwegen te vergroten is in 2007 het project Varen doe je samen! gelanceerd. (duur campagne: t/m mei 2014) (zie ook eerder gepubliceerd interview met Sander Wels, Rijkswaterstaat Waterdistrict Twentekanalen-IJsseldelta, door Martin Stevense (Coördinator VeluweRally) Het doel van de campagne is de verkeersveiligheid tussen recreatie- en beroepsvaart te verbeteren door onder andere knelpunten te beschrijven en het aanbieden van veilige of alternatieve routes.

... Lees verder:
Vaarregels recreatie- en beroepsvaart