Photography by kanoweb

Kanovaarwegen en kanovoorzieningen

Enige tijd geleden berichtten wij hier over het rapport "Kanovaarwegen in Nederland" (een gezamenlijk project van het Watersportverbond (WSV) en TKBN). Waardevolle aandachtspunten voor onder andere beleidsmakers en ontwerpers van vaarwegen én natuurlijk héél kanovarend Nederland. Aandachtspunten waar wij als team Kanoweb met regelmaat naar verwijzen, wanneer we weer eens vragen en/of opmerkingen ontvangen waar dit uitvoerige rapport bij het antwoord van belang kan zijn.

... Lees verder:
Kanovaarwegen en kanovoorzieningen

Recreatief oppad met kano of kajak!

Veel mensen combineren hun sportieve activiteit tegenwoordig maar al te graag met ontspannend bezig zijn. Aangespoord door bijvoorbeeld een van de vele TV-programma's of door vrienden van de sportclub. Lekker oppad met het gezin, vrienden, kennissen of in je eentje. Tijdens een dagje uit, korte of langere vakantie heerlijk genieten van natuur, rust en vele mooie, nog onontdekte plekjes in Nederland of het buitenland.

... Lees verder:
Recreatief oppad met kano of kajak!

Varen doe je samen!

Interview met Sander Wels, Rijkswaterstaat Waterdistrict Twentekanalen-IJsseldelta, door Martin Stevense (Coördinator VeluweRally)

Het is vrijdagmorgen 25 juni 2010. Sander Wels zit nog in een bespreking over de bouw van een nieuwe sluis als ik hem bezoek in het kantoor van Rijkswaterstaat aan de Hanzeweg in Deventer. De eisen aan de sluis, de verschillende partijen die er mee te maken hebben, de veiligheid, allemaal punten die veel aandacht vragen.

... Lees verder:
Varen doe je samen!

Vaarregels recreatie- en beroepsvaart

Om de veiligheid op de Nederlandse vaarwegen te vergroten is in 2007 het project Varen doe je samen! gelanceerd. (duur campagne: t/m mei 2014) (zie ook eerder gepubliceerd interview met Sander Wels, Rijkswaterstaat Waterdistrict Twentekanalen-IJsseldelta, door Martin Stevense (Coördinator VeluweRally) Het doel van de campagne is de verkeersveiligheid tussen recreatie- en beroepsvaart te verbeteren door onder andere knelpunten te beschrijven en het aanbieden van veilige of alternatieve routes.

... Lees verder:
Vaarregels recreatie- en beroepsvaart

Wet en regelgeving voor kanovaarders

Sinds eind 2012 is bij KV-Lekko ook een compact boekje te downloaden: Wet en regelgeving voor kanovaarders: Toegespitst op: “Door spierkracht voortbewogen schepen”. (Karowa´s ;-) Auteur: A.H. Aalbrecht, Nautisch docent en Onderzoeker Scheepsongevallen bij de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond.

... Lees verder:
Wet en regelgeving voor kanovaarders