Becky Mason ontdekt de Weerribben

Na een lange dag met intensieve en leerzame workshops tandem en solo kanovaren kan het natuurlijk niet zo zijn dat Becky Mason en haar partner Reid McLachlan vanuit Ossenzijl vertrekken zonder even écht kennis te maken met de Weerribben. Het wordt weliswaar een kort tourtochtje, zo netaan voor de schemering, maar lang genoeg om beiden een goede indruk mee te geven van de prachtige natuur rond de plek waar zij vandaag bijzonder enthousiast hun "klassieke stijl kanovaren" (Canadian Style) hebben gepresenteerd aan de vele deelnemers van beide workshops.

... Lees verder:
Becky Mason ontdekt de Weerribben

Hoe ik een houten Canadees leerde bouwen

Met enige regelmaat is er een cursus Houten Kanobouw bij Macboat!
Ingezonden door Frans, enthousiast cursist bij MacBoat

Een oom van mij had vroeger een echte houten Canadese kano en daar vermaakten we ons hele vakanties mee. Het is altijd mijn wens geweest om "ooit... later... als ik groot ben..."zelf ook zo'n boot te bezitten. Later kwam wel, maar die boot vooralsnog niet. Er waren altijd genoeg redenen: ik woonde in een grote stad, ik had geen ruimte, noem maar op. Totdat ik een gezin had gesticht. Toen kwam die oude kriebel weer boven. Die heerlijke zonovergoten dagen spelevaren op het water gunde ik mijn kinderen (en mijzelf) ook!

... Lees verder:
Hoe ik een houten Canadees leerde bouwen

Kano Watersnip

De inspanningen van zelfbouwer Karel Knevel hebben een nieuw type open houten kano opgeleverd, die hij nu op de markt brengt onder de naam Watersnip, in samenwerking met de gerenommeerde kanobouwer MacBoat in Medemblik. De Watersnip onderscheidt zich niet alleen door haar model van andere kano's, maar ook door haar veelzijdigheid.

... Lees verder:
Kano Watersnip

<< Eerste < Vorige [5 / 5] Volgende > Laatste >>