Herbie Bird Kanoschool

De uitgangspunten van de oprichter, Herbert Vogel, zijn nog steeds de uitgangspunten van Herbie Bird Kanoschool.

... Lees verder:
Herbie Bird Kanoschool

En dan... een kano kopen?

De echte peddelaar weet zijn of haar favoriete kano / kajak winkel(s) wel te vinden. Maar wil jij je als aspirant kano of kajakvaarder goed oriënteren op wat er zo al te koop is?

... Lees verder:
En dan... een kano kopen?

Of toch je eigen kano bouwen onder begeleiding?

Denk je eens in: genieten van de natuur in een door je zelfgebouwde en vorm gegeven kano. Alle reden om trots te zijn. Macboat ontmoet regelmatig mensen die een houtstrip/epoxyhars boot hebben gebouwd en daar zo'n 2(!) jaar lang elke vrije dag in hebben gestoken. Niet iedereen heeft daar tijd voor en zin in!

... Lees verder:
Of toch je eigen kano bouwen onder begeleiding?

Open kano varen bij Kanoschool Herbie Bird

"Nog meer peddel-plezier na techniek verbetering" - Een waar feit! Nu flink wat jaren verder, Trapper en kajak verkocht, heel wat ervaring, maar nog belangrijker, veel kanovrienden rijker.. Leuk om (terug) te lezen hoe het open kano virus je kan pakken


Na enkele jaren wordt het eindelijk eens tijd om onze Trapper canadees (een tweezitter) eens goed van het stof te ontdoen. Tenslotte hebben we deze kano indertijd juist aangeschaft om regelmatig fraaie toertochten mee te gaan maken. De laatste jaren varen we niet meer "achter elkaar", maar enthousiast naast elkaar in onze kajaks menige tocht in binnen- en buitenland.

Na ons bezoek aan het Open Kano Treffen in September van dit jaar en bij het zien van alle "capriolen" die je als solovaarder met een canadees kunt uithalen is mijn interesse dan ook weer gewekt. Met een extra "duwtje in de rug" van Arij van der Kooij trekken we in het eerste weekend twee maand later met ons vaste ploegje enthousiaste (kajak)vaarders erop uit.

... Lees verder:
Open kano varen bij Kanoschool Herbie Bird

Open Kano Vaardig zijn voelt prima

Herbie Bird Kanoschool In het weekend van 9 en 10 oktober hebben een aantal peddelaars de kans gekregen om hun vaardigheden te testen. Een aantal van hun is in opleiding voor instructeur Open Kano en dan is het van belang dat de peddelvaardigheid tot uitdrukking komt in een diploma. Het toeval viel hen toe omdat er 2 zomerse dagen werden geboden, daarvoor veel dank naar boven.

... Lees verder:
Open Kano Vaardig zijn voelt prima