Zelf je eigen steekpeddel maken

Open kano vaarders opgelet! Altijd al je eigen (steek)peddel willen maken?
Grijp dan nu je kans!
Zo af en toe organiseert Rob van Dijk voor échte liefhebbers een workshop peddelbouw in het clubhuis van Kano Vereniging Jason Krommenie.
In twee dagen maak je zelf dé peddel die je altijd al wilde hebben!

... Lees verder:
Zelf je eigen steekpeddel maken

Canadees of open kano varen

Al eens en keer en dagje een kano gehuurd en is je dit goed bevallen? Overweeg je zelf een kano aan te schaffen? Of wil je gewoon wat meer informatie over de open kano? In de rubriek open kano varen laten we je graag kennis maken met enkele nuttige tips en sites over open kano varen. Je vindt hier ongetwijfeld meer informatie over het (leren) varen met een canadees of ook wel een open kano. Een bezoekje aan deze prachtige informatieve sites zal je zeker op weg helpen.
Veel peddelplezier!

... Lees verder:
Canadees of open kano varen

Open kano varen saai?

Blijkbaar een beleving die bij nogal wat mensen speelt, zelfs binnen de kanosport?. Saai?... van geen kanten!! Divers... ja dat zeker.. en misschien wel diverser dan het kajakvaren. (oeps! ;-) Voordat er allerlei motivaties gespuid worden ;-) Wij varen zowel kajak als open kano en beide met even veel plezier! En... verre van saai!

... Lees verder:
Open kano varen saai?

This is really canoeing! - Must buy! - Must see!

this is canoeing De echte liefhebber van het open kanovaren zal na het zien van de prachtige DVD "This is Canoeing" van Justine Curgenven beslist niet lang wachten om de canadees "van stal te halen" om er snel zelf op uit te trekken.

Ook al heb je nog nooit in een kano gezeten, na het zien van deze film ga je geheid overstag! Allerlei technieken van het open kanovaren komen aan bod in 12 unieke documentaires.

... Lees verder:
This is really canoeing! - Must buy! - Must see!

Dirk Barends de kanovraagbaak

"Door regelmatig te peddelen krijg je "vanzelf" meer kracht, uithoudingsvermogen en "bootgevoel". Maar bij techniek, of anders gezegd "de manier waarop je iets het beste kan doen", gaat het vaak om zaken die je niet direct vanuit jezelf kan bedenken. Of je nu recreatief vaart of prestatie-gericht bezig wilt zijn, goed kanovaren leer je dan ook het snelst door middel van goede instructie. Daarbij gaat het niet alleen om wat en hoe je iets moet doen, maar ook om zaken als voorlichting over de keuze van de peddel en kano.

... Lees verder:
Dirk Barends de kanovraagbaak