Kano uit een doos?

Belofte maakt schuld.. "Ik ben vandaag in de buurt van jouw favoriete kano-instapplek. Als je tijd en zin hebt om eens mee te varen met de opvouwkano, laat me weten!".. Eind van de middag rolt Dominique zijn "doos" richting de vonder aan het Kerkpad. Binnen een kleine twintig minuten ontvouwt zich een heuse kano. En wat voor een. In eerste instantie kijk ik nog wat sceptisch naar het model. Gewend om op m'n knieën te varen, zoek ik ietwat onwennig een goede houding. Spanbandjes zitten me in eerste instantie in de weg.

ONAK vouwkano Maar na een paar slagen richting de binnenstad verrast mij de snelheid van de ONAK. Redelijk wendbaar, ietwat onstabiel bij het in- en uitstappen. Qua varen echt niet verkeerd. Kan het dan ook niet nalaten even "solo" uit te proberen, wat me toch een héél ander gevoel van de kano geeft. Het terugvouwen van de kano is in een mum gepiept. Met een doos op rolletjes lopen we terug naar de auto. Klep open, kano in de kofferbak en naar huis. Kan het nog makkelijker?

ONAK vouwkano solo Wel een beetje balen dat m'n peddel niet in de doos past.. Dominique neemt de ONAK dan ook weer mee richting België
Ook eens kennismaken met de ONAK vouwkano? Check:

OnakCanoes

ONAK vouwkano doos