Canadian Style Paddling op de Biggesee

Wanneer ik Frank zo sierlijk over het water zie "zweven" begint het meteen te "kriebelen". Na enkele (te) korte introductie workshops Canadian Style Paddling op o.a. het Kringelfieber en OKF heeft dit "virus" ook mij te pakken. Zelfs de kiel van onze in stijl gerestaureerde Zweedse wood-canvas moet er aan geloven. Er af! Met kiel vaart die kano alleen maar rechtuit

Canadian Style Paddling workshop

... Lees verder:
Canadian Style Paddling op de Biggesee

Een kano bouw je met passie!

Hoe geweldig kan dat zijn. Als vader en zoon een gezamenlijke passie hebben in kanovaren. Je eigen kano's bouwen en peddels snijden. Super!

Bart en Emiel Deseyn delen die passie. En onderhand niet enkel met hun tweeën. Vanuit hun atelier in Olmen, België, delen zij hun passie graag met gelijkgestemden. Elk jaar bouwen zij hier met veel geduld en precisie enkele prachtige houten boten voor de gepassioneerde kanovaarder.

Passamaquoddy expeditiekano Fotografie: Bert Veereman

... Lees verder:
Een kano bouw je met passie!

Kano uit een doos?

Belofte maakt schuld.. "Ik ben vandaag in de buurt van jouw favoriete kano-instapplek. Als je tijd en zin hebt om eens mee te varen met de opvouwkano, laat me weten!".. Eind van de middag rolt Dominique zijn "doos" richting de vonder aan het Kerkpad. Binnen een kleine twintig minuten ontvouwt zich een heuse kano. En wat voor een. In eerste instantie kijk ik nog wat sceptisch naar het model. Gewend om op m'n knieën te varen, zoek ik ietwat onwennig een goede houding. Spanbandjes zitten me in eerste instantie in de weg.

ONAK vouwkano

... Lees verder:
Kano uit een doos?

Open kano doet niet onder!

Een prestatietocht is geen wedstrijd maar soms voelt het wel zo. Vechten tegen de elementen, vechten tegen jezelf en soms strijden met een mede vaarder, dat gebeurt met een prestatietocht zoals de VeluweRally zoals we die op de IJssel varen. Verreweg de meeste vaarders peddelen solo en in een toer-kajak.

open kano varen Een Open Kano als prestatieboot is niet normaal, zo denken velen. “Dit vaartuig is daar toch niet geschikt voor?” Deze misvatting is voor echte open-kanovaarders nu juist een gevoelige peddel.

... Lees verder:
Open kano doet niet onder!

Een kleurrijke otterstaart

Mijn vingertoppen glijden over het gladde hout zodra Emiel zijn creatie aan mij overhandigd. "Dat voelt lekker licht.. en die kleurencombinatie, wat een mooie peddel!" Het lijkt of een enkele zweetdruppel van Emiel's harde werk nog uit het hout tevoorschijn komt. Maar nee, het is vers ingewreven dubbelgekookte lijnolie.

... Lees verder:
Een kleurrijke otterstaart

<< Eerste < Vorige [1 / 5] Volgende > Laatste >>